Δίπλα στους πυροσβέστες στα πύρινα μέτωπα της Νέας Μάκρης οι εθελοντές του Humanity

Ομάδα εθελοντών βρέθηκε αμέσως στη Νέα Μάκρη το βράδυ της Δευτέρας 20 Σεπτεμβρίου, μετά το ξέσπασμα της φωτιάς σε τέσσερα διαφορετικά σημεία. Σε επικοινωνία με τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κ. Κυπαρίσση, παραδόθηκαν είδη έκτακτης ανάγκης για τους πυροσβέστες και όλη την ομάδα εθελοντών που με συντονισμένη προσπάθεια κατάφεραν να ελέγξουν τα τέσσερα διαφορετικά μέτωπα μέσα σε λίγες ώρες.

Η πυρκαγιά ξέσπασε το βράδυ της Δευτέρας 20.09 αρχικά σε δύο διαφορετικές εστίες και απείλησε σοβαρά κατοικίες μέσα στον οικισμό Λιβίσι.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κόκκαλη, έχει καεί τουλάχιστον ένα σπίτι και υπάρχουν πληροφορίες και για δεύτερο, ενώ κάποια ακόμα έχουν υποστεί ζημιές. Οι φλόγες έφτασαν στις οδούς Τερψιχόρης, Δήμητρας, Δάφνης, Ερμού, Ανατολής και Ονείρων από όπου ζητήθηκε να απομακρυνθούν οι κάτοικοι προς την πλατεία της Νέας Μάκρης.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν και ανέκοψαν την εξέλιξη της πυρκαγιάς και από τα ξημερώματα δεν εμπνέει ανησυχία. Με το πρώτο φως της ημέρας έκαναν περιπολία και δύο αεροσκάφη air- tractor πάνω από την πυρκαγιά, αλλά δεν χρειάστηκε εναέρια επιχείρηση, καθώς οι ισχυρές επίγειες δυνάμεις που κινητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή, κατάφεραν να την αντιμετωπίσουν.

Το πρωί αποχώρησαν και κάποιες δυνάμεις, αλλά παραμένουν ακόμα πολλά οχήματα, για να σβήνουν εν τη γενέσει της όποια εστία εμφανίζεται, μέχρι να τεθεί και τυπικά υπό πλήρη έλεγχο.

Μάλιστα, λίγο πριν τη μία τα ξημερώματα, εστάλη στους κατοίκους μήνυμα από το 112.

ΣΤΗΡΙΞΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ