ΠΟΙΟΥΣ ΒΟΗΘΑΜΕ

“Μητρώο Ωφελούμενων”

Το Humanity Greece έχει εξελιχθεί σε έναν από τους πιο δυναμικούς ανθρωπιστικούς οργανισμούς, που στηρίζει σε μηνιαία βάση πάνω από 500 οικογένειες και ανθρώπους που αντιμετωπίζουν οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα.

Ενόψει των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων, οι εθελοντές του Humanity δημιούργησαν το επίσημο Μητρώο Ωφελουμένων, όπου εκπαιδευμένη ομάδα αναλαμβάνει τη διαχείριση των εισερχόμενων αιτημάτων, πραγματοποιεί τον απαραίτητο διαδικαστικό έλεγχο, σύμφωνα πάντα με την ΕΛΣΤΑΤ και τα κριτήρια της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης του υπουργείου Εσωτερικών αλλά και της Περιφέρειας Αττικής όπου υπάρχει επίσημα η ΑΜΚΕ Humanity Greece στο μητρώο τους, ενώ προβαίνει στην αντίστοιχη καταγραφή των αναγκών του ωφελούμενου.

Οι Ωφελούμενοι του οργανισμού κατατάσσονται στις εξής κατηγορίες:

  • Μονογονεϊκές Οικογένειες
  • Tρίτεκνες – Πολύτεκνες Οικογένειες
  • Xαμηλά Eισοδηματικές Οικογένειες
  • Άτομα Tρίτης Hλικίας
  • Άστεγοι Πολίτες

Οι Ωφελούμενοι της ΑΜΚΕ Humanity Greece, ανήκουν σε κατηγορίες που δεν έχουν την επιθυμητή πρόσβαση σε τομείς του βίου τους λόγω σοβαρών βιοποριστικών προβλημάτων, όπως είναι η σίτιση, η στέγαση, η υγεία και η εκπαίδευση.

Παράλληλα, μέσα από το δίκτυο συνεργασιών που έχει αναπτύξει η εθελοντική ομάδα του Humanity Greece στηρίζονται Πανελλαδικά δομές αστέγων, καταφύγια ζώων, δομές φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών αλλά και μεμονωμένα αιτήματα που αποστέλλονται από τα τμήματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης των Δήμων της χώρας.

“Εξάλειψη της Φτώχειας”

Η φτώχεια σήμερα, πέρα από οικονομική, λαμβάνει και κοινωνικές, πολιτιστικές και πολιτισμικές διαστάσεις. Επιπλέον, θεωρείται ότι υπονομεύει βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, όπως είναι το δικαίωμα στην εργασία και το επαρκές εισόδημα, το δικαίωμα στην εκπαίδευση και στην ιατρική περίθαλψη.

Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές της ΕΛΣΤΑΤ, την χρονιά που πέρασε:

6% του πληθυσμού αντιμετώπισε μέτρια ή σοβαρή ανεπάρκεια τροφής

1,5% του πληθυσμού αντιμετωπίζει σοβαρή ανεπάρκεια τροφής

Με βάση την απογραφή του πληθυσμού το 2021 για την Ελλάδα, μέτρια ή σοβαρή ανεπάρκεια τροφής αντιμετώπισαν:

624.000 Έλληνες αντιμετώπισαν μέτρια ανεπάρκεια τροφής

156.000 Έλληνες αντιμετώπισαν σοβαρή ανεπάρκεια τροφής

Το 11,9% ή πάνω από 1,2 εκατομμύρια, φοβήθηκαν ότι δεν θα είχαν αρκετή τροφή για να καλύψει τις ανάγκες του και τo 11,4% ή σχεδόν 1,2 εκατομμύρια δεν είχαν δυνατότητα να τραφούν υγιεινά και θρεπτικά.

To 6,2% ή 645.000 Έλληνες αναγκάστηκαν να παραλείψουν τουλάχιστον ένα γεύμα ή έφαγαν λιγότερο από όσο θεωρούσαν ότι είχαν ανάγκη.

Το 3,5% ή 365.000 Έλληνες είτε έμειναν χωρίς τροφή είτε ενώ πεινούσαν δεν έφαγαν. Και αυτό, για το 2,7% ή για 281.000 οδήγησε στο να μείνουν χωρίς τροφή τουλάχιστον μία ολόκληρη ημέρα.

Το Humanity Greece, στην προσπάθειά του να καλύψει άμεσα τα πάγια αιτήματα βοήθειας και να συμβάλλει ουσιαστικά στην εξάλειψη της φτώχειας και στην αντιμετώπιση της επισιτιστικής κρίσης, στέκεται δίπλα στους πολίτες της χώρας, προσφέροντας σε μηνιαία βάση, είδη κάθε ανάγκης, από τρόφιμα μακράς διαρκείας, είδη ατομικής υγιεινής, μέχρι βρεφικά είδη, προσαρμοσμένα πάντα στις εκάστοτε ανάγκες που διαμορφώνονται ανά οικογένεια.

ΣΤΗΡΙΞΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ