5 Δεκεμβρίου Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού – Η LIFO γράφει για το Humanity Greece

Humanity Greece: Μία εθελοντική οργάνωση που δίνει φωνή σε όσους δεν μπορούν να ακουστούν

Στόχος, η ανάπτυξη του εθελοντισμού με τη συμμετοχή ολόκληρης της κοινότητας για τον άμεσο εντοπισμό και την έγκαιρη αντιμετώπιση των προβλημάτων της.

The LiFO team,5.12.2022 | 12:08

Ο εθελοντισμός επιτυγχάνει κάτι περισσότερο από το να βοηθά τους ανθρώπους να νικήσουν τις πιθανότητες. Αλλάζει τις πιθανότητες. Οι εθελοντές δεν πληρώνονται, όχι επειδή δεν το αξίζουν, αλλά επειδή είναι ανεκτίμητοι. Σήμερα, 5 Δεκεμβρίου είναι η Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού και αν κάτι μας έρχεται στο μυαλό είναι οι εθελοντικές αλυσίδες του Humanity Greece, το οποίο θεωρείται μια από τις πιο δυναμικές εθελοντικές οργανώσεις της χώρας. Ξεκινώντας ως συντονιστικό όργανο εθελοντών στις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου του 2021, σήμερα το HumanityGreece επιδιώκει την ανάπτυξη του εθελοντισμού με τη συμμετοχή ολόκληρης της κοινότητας για τον άμεσο εντοπισμό και την έγκαιρη αντιμετώπιση των προβλημάτων της.

Παρέχει μια φωνή σε αυτούς που δεν μπορούν να μιλήσουν. Συμπληρώνει, αλλά δεν υποκαθιστά τη δράση της πολιτείας ενώ δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους να αποκτήσουν μέσα από την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο, νέες γνώσεις και δεξιότητες και να αναπτύξουν πλήρως τις προσωπικές τους ικανότητες, την αυτοδυναμία και τη δημιουργικότητά τους.

Εθελοντικές Οργανώσεις όπως το HumanityGreece και ο σκοπός που υπηρετούν έχουν παράλληλα την ευθύνη να δημιουργούν ένα περιβάλλον μέσα στο οποίο οι εθελοντές έχουν κατάλληλη εκπαίδευση, αξιολόγηση, αναγνώριση και ουσιαστική εργασία με μετρήσιμα για το κοινωνικό σύνολο αποτελέσματα.

Το HumanityGreece δημιούργησε το 1ο Εθελοντικό Συντονιστικό Κέντρο της χώρας

Το Εθελοντικό Συντονιστικό Κέντρο διατίθεται για αποθήκευση, συλλογή & διαλογή των αγαθών πριν την αποστολή τους σε οποιαδήποτε συνθήκη κρίνεται απαραίτητο. Σε περιπτώσεις μη έκτακτης ανάγκης, το Πρότυπο Συντονιστικό Κέντρο στηρίζει ολιστικά συνδέοντας τους πολίτες που επιθυμούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά με τους πολίτες που χρήζουν άμεσης βοήθειας σε όλη τη χώρα. Είναι ανοιχτό κάθε μέρα και προσβάσιμο για όλους (Μυλλέρου 76, Μεταξουργείο).

Κάθε μήνα πάνω από 300 οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα λαμβάνουν πακέτο στήριξης από τους εθελοντές ενώ για φέτος τα Χριστούγεννα θα ξεπεραστούν 1.500 οικογένειες που θα στηριχθούν για τα εορταστικά γεύματα από το Humanity Greece.

Βρείτε όλο το άρθρο ΕΔΩ

ΣΤΗΡΙΞΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ