607 νέοι εθελοντές δότες μυελού των οστών από την δράση στο Μετρό Σύνταγμα

Το Humanity Greece, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου που έχει καθιερωθεί στις 15 Φεβρουαρίου, διοργάνωσε δράση «Γίνε Δότης Μυελού των Οστών» στον χώρο πολλαπλών χρήσεων του Σταθμού Mετρό Συντάγματος, με την υποστήριξη της ΣΤΑΣΥ και υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων για τον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια “Φλόγα”.


Κάθε χρόνο, χιλιάδες παιδιά παγκοσμίως, με απειλητικές για τη ζωή τους ασθένειες, μπορούν να γίνουν καλά μόνο με τη μεταμόσχευση μυελού των οστών. Οι εθελοντές του Humanity Greece διοργάνωσαν εκδήλωση δωρεάς μυελού των οστών, συμβάλλοντας έτσι στην καλύτερη ενημέρωση σχετικά με το ζήτημα καθώς και τη σύνδεση των παιδιών της Φλόγας με πιθανούς συμβατούς δότες.

Γίνε δότης, Γίνε η αλλαγή!

Με την ευγενική παραχώρηση του χώρου από την ΣΤΑ.ΣΥ ενημερώθηκαν στο
χώρο του μετρό Συντάγματος πάνω από 1.250 άτομα.

Μέσα σε λίγες μόνο ώρες συγκεντρώθηκαν 607 νέοι εθελοντές δότες με τον ενδιαφέρον του κόσμου να αυξάνεται συνεχώς. Πάνω από 1.250 άτομα ηλικίας 18 – 45 αφιέρωσαν λίγο από το χρόνο τους και ενημερώθηκαν από τους εθελοντές μας αναλυτικά για την διαδικασία της δωρεάς μυελού των οστών.

Οι δειγματοληψίες έγιναν με την στήριξη του Κέντρου Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών “Χάρισε Ζωή”.

Οι δειγματοληψίες έγιναν από τους εθελοντές του ΚΕΔΜΟΠ “Χάρισε Ζωή”

Γινόμαστε όλοι ήρωες, βοηθώντας τα παιδιά της Φλόγας να βρουν γρήγορα συμβατούς δότες μυελού των οστών και να δώσουν σύντομα ένα τέλος στη μάχη τους με τον καρκίνο.

Αν είσαι 18 έως 40 και σε καλή κατάσταση υγείας, δύο λεπτά για την δειγματοληψία με την χρήση της μπατονέτας από το στόμα αρκούν για να σώσουν τη ζωή ενός παιδιού. 

Οι εθελόντριες του Humanity Greece στην υποδοχή της εκδήλωσης.


Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

ΣΤΗΡΙΞΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ