Το Humanity Greece έχει εξελιχθεί σε έναν από τους πιο δυναμικούς ανθρωπιστικούς οργανισμούς, που στηρίζει σε μηνιαία βάση πάνω από 500 οικογένειες και ανθρώπους που αντιμετωπίζουν οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα.
Ενόψει των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων, οι εθελοντές του Humanity δημιούργησαν το επίσημο Μητρώο Ωφελουμένων, όπου εκπαιδευμένη ομάδα αναλαμβάνει τη διαχείριση των εισερχόμενων αιτημάτων, πραγματοποιεί τον απαραίτητο διαδικαστικό έλεγχο, σύμφωνα πάντα με την ΕΛΣΤΑΤ και τα κριτήρια της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης του υπουργείου Εσωτερικών αλλά και της Περιφέρειας Αττικής όπου υπάρχει επίσημα η ΑΜΚΕ Humanity Greece στο μητρώο τους, ενώ προβαίνει στην αντίστοιχη καταγραφή των αναγκών του ωφελούμενου.
Οι Ωφελούμενοι του οργανισμού κατατάσσονται στις εξής κατηγορίες:
Οι Ωφελούμενοι της ΑΜΚΕ Humanity Greece, ανήκουν σε κατηγορίες που δεν έχουν την επιθυμητή πρόσβαση σε τομείς του βίου τους λόγω σοβαρών βιοποριστικών προβλημάτων, όπως είναι η σίτιση, η στέγαση, η υγεία και η εκπαίδευση.
Παράλληλα, μέσα από το δίκτυο συνεργασιών που έχει αναπτύξει η εθελοντική ομάδα του Humanity Greece στηρίζονται Πανελλαδικά δομές αστέγων, καταφύγια ζώων, δομές φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών αλλά και μεμονωμένα αιτήματα που αποστέλλονται από τα τμήματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης των Δήμων της χώρας.
Η φτώχεια σήμερα, πέρα από οικονομική, λαμβάνει και κοινωνικές, πολιτιστικές και πολιτισμικές διαστάσεις. Επιπλέον, θεωρείται ότι υπονομεύει βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, όπως είναι το δικαίωμα στην εργασία και το επαρκές εισόδημα, το δικαίωμα στην εκπαίδευση και στην ιατρική περίθαλψη.
Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές της ΕΛΣΤΑΤ, την χρονιά που πέρασε:
6% του πληθυσμού αντιμετώπισε μέτρια ή σοβαρή ανεπάρκεια τροφής
1,5% του πληθυσμού αντιμετωπίζει σοβαρή ανεπάρκεια τροφής
Με βάση την απογραφή του πληθυσμού το 2021 για την Ελλάδα, μέτρια ή σοβαρή ανεπάρκεια τροφής αντιμετώπισαν:
624.000 Έλληνες αντιμετώπισαν μέτρια ανεπάρκεια τροφής
156.000 Έλληνες αντιμετώπισαν σοβαρή ανεπάρκεια τροφής
Το 11,9% ή πάνω από 1,2 εκατομμύρια, φοβήθηκαν ότι δεν θα είχαν αρκετή τροφή για να καλύψει τις ανάγκες του και τo 11,4% ή σχεδόν 1,2 εκατομμύρια δεν είχαν δυνατότητα να τραφούν υγιεινά και θρεπτικά.
To 6,2% ή 645.000 Έλληνες αναγκάστηκαν να παραλείψουν τουλάχιστον ένα γεύμα ή έφαγαν λιγότερο από όσο θεωρούσαν ότι είχαν ανάγκη.
Το 3,5% ή 365.000 Έλληνες είτε έμειναν χωρίς τροφή είτε ενώ πεινούσαν δεν έφαγαν. Και αυτό, για το 2,7% ή για 281.000 οδήγησε στο να μείνουν χωρίς τροφή τουλάχιστον μία ολόκληρη ημέρα.
Το Humanity Greece, στην προσπάθειά του να καλύψει άμεσα τα πάγια αιτήματα βοήθειας και να συμβάλλει ουσιαστικά στην εξάλειψη της φτώχειας και στην αντιμετώπιση της επισιτιστικής κρίσης, στέκεται δίπλα στους πολίτες της χώρας, προσφέροντας σε μηνιαία βάση, είδη κάθε ανάγκης, από τρόφιμα μακράς διαρκείας, είδη ατομικής υγιεινής, μέχρι βρεφικά είδη, προσαρμοσμένα πάντα στις εκάστοτε ανάγκες που διαμορφώνονται ανά οικογένεια.
Κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους, οι εθελοντές της Humanity Greece μαζί με τους δωρητές της, υλοποίησαν δράσεις σε περισσότερες από 30 περιοχές στην Ελλάδα, προσφέροντας ουσιαστική στήριξη σε ευάλωτους πληθυσμούς μέσα από κοινωνικά και ανθρωπιστικά προγράμματα.
Σε έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία, οι κρίσεις γίνονται πιο σύνθετες, με μεγαλύτερη διάρκεια και βαθύτερες κοινωνικές συνέπειες. Η επισιτιστική ανασφάλεια, οι φυσικές καταστροφές και η κοινωνική απομόνωση επιδεινώνονται από τη συνεχιζόμενη κλιματική κρίση και τη διαχρονική έλλειψη θεσμικής υποστήριξης.
Οι σύγχρονες κρίσεις διαρκούν περισσότερο και γίνονται πιο σύνθετες.
Γι’ αυτό και εμείς επιλέγουμε να δρούμε με συνέπεια, ευελιξία και ανθρωπιά. Δεν περιοριζόμαστε στο να καλύπτουμε άμεσες ανάγκες αλλά επενδύουμε στο να δημιουργούμε κοινότητες να αντέχουν, να οργανώνονται και να μπορούν να στηρίζουν η μία την άλλη.
Η Κοινωνική Κουζίνα του Humanity Greece δρα καθημερινά στο πεδίο για να αντιμετωπίσει την επισιτιστική κρίση που μαστίζει ευάλωτους ανθρώπους στην Ελλάδα. Μέσα από τη διανομή χιλιάδων φρέσκων γευμάτων, προσφέρουμε κάτι πολύ περισσότερο από τροφή: προσφέρουμε την αίσθηση της οικογενειακής φροντίδας, της ανθρώπινης παρουσίας και ελπίδας.
Βρισκόμαστε καθημερινά δίπλα σε χιλιάδες παιδιά και οικογένειες που αντιμετωπίζουν ακραίες συνθήκες φτώχειας ή τις επιπτώσεις της κλιματικής αποσύνθεσης. Παρέχουμε τρόφιμα, σχολικά είδη, ρουχισμό και ψυχοκοινωνική ενδυνάμωση. Η παιδική ηλικία πρέπει να είναι γεμάτη φροντίδα, παιχνίδι και προοπτική χωρίς φόβο & ανασφάλεια. Και αυτό παλεύουμε να διασφαλίσουμε.
Όταν η κρίση χτυπά, εμείς απαντάμε με αλληλεγγύη.Στηρίζουμε πληγέντες από πυρκαγιές, πλημμύρες και σεισμούς σε όλη την Ελλάδα με είδη πρώτης ανάγκης, φαρμακευτικό υλικό & παρουσία στο πεδίο. Ανταποκρινόμαστε άμεσα και με συνέπεια, εκεί που οι ζωές έχουν ανατραπεί και η ανάγκη για ενσυναίσθηση είναι πιο επιτακτική από ποτέ. Με ολιστικές παρεμβάσεις στην Κοινότητα ξανά χτίζουμε από το μηδέν τις κοινωνίες που πλήττονται.
Οι συνέπειες της κλιματικής κρίσης δεν είναι μελλοντικές – είναι παρούσες και επιδεινώνουν κοινωνικές ανισότητες, την επισιτιστική ανασφάλεια και την στεγαστική κρίση. Στεκόμαστε στην πρώτη γραμμή, ενισχύοντας την θωράκιση των τοπικών κοινωνιών μέσα από δράσεις περιβαλλοντικής πρόληψης, ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και στήριξης με εξοπλισμό.
Πυρκαγιές Θερινής Περιόδου 2024
Κακοκαιρία Daniel – Θεσσαλία 2023
Σε κατάσταση πολιορκίας ολόκληρα χωριά στη Θεσσαλία και την Μαγνησία τέθηκαν με την έλευση της Κακοκαιρίας Daniel ενώ 17 συνάνθρωποι μας και εκατοντάδες χιλιάδες ζώα πνίγηκαν. Οι εθελοντές του Humanity Greece από την πρώτη στιγμή ξεκίνησαν την μεγαλύτερη αλυσίδα αλληλεγγύης στη χώρα, ταξιδεύοντας παράλληλα, καθημερινά σε όλα τα χωριά βοηθώντας στον συντονισμό και την οργάνωση τόσο των αγαθών όσο της κατανομής των ειδών στον κόσμο.
Πυρκαγιές Θερινής Περιόδου 2023
Ρόδος, Έβρος, Κέρκυρα, Μαγνησία, Εύβοια, Αττική, Άνδρος και αναρίθμητες ακόμη περιοχές οι οποίες βρέθηκαν αντιμέτωπες με καταστροφικές πυρκαγιές. Το σοκαριστικό σύνολο των καμμένων εκτάσεων ανέρχεται στα 1.726.260 στρέμματα, αριθμός ρεκόρ για την χώρα μας και ολόκληρη την Ευρώπη την τελευταία δεκαετία. Η στήριξη και η προσφορά του Humanity Greece αποτέλεσε ακρογωνιαίο λίθος σε όλη την προσπάθεια ενίσχυσης των πολλαπλών ενεργών μετώπων. Σε άριστη συνεργασία με την Πυροσβεστική και την Πολιτική Προστασία, οι εξειδικευμένοι εθελοντές του Humanity Greece έφτασαν σε όσα σημεία υπήρχε ανάγκη και προσέφεραν είδη έκτακτης ανάγκης σε όσους πάλευαν ασταμάτητα με τις φλόγες ολόκληρα 24ωρα.
Τουρκία – Συρία 2023
Το Humanity Greece συγκέντρωσε και απέστειλε σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών, 10 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας με την συμβολή των πολιτών, των εταιρειών και άλλων οργανισμών από όλη την Ελλάδα για τους συνανθρώπους μας που επλήγησαν από τον φονικό σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου 2023 σε Συρία και Τουρκία. Η ανταπόκριση στο κάλεσμα που απηύθυνε το Humanity Greece ήταν για ακόμη μια φορά συγκινητική.
Πυρκαγιές Θερινής Περιόδου 2022
Οι σημαντικότερες πυρκαγιές ήταν εκείνες του δάσους της Δαδιάς, στην οποία κάηκε μέρος του ενός από τους δύο πυρήνες του Εθνικού Πάρκου και της Πεντέλης Αττικής, η οποία ήταν και η δυσκολότερη στην κατάσβεση. Παράλληλα, κατά τον Ιούλιο του 2022 πυρκαγιές στην Αχαΐα, στη Ζάκυνθο, στο Άγιο Όρος, στο Σχηματάρι, στην Ηλεία, στον Άραξο και στο Κρανίδι ήταν σε προτεραιότητα στήριξης από τους εθελοντές μας. Το σύνολο των καμένων εκτάσεων για το 2022, ανήλθε σε περίπου 223.000 στρέμματα. Η συμβολή του Humanity Greece ήταν για ακόμη μια φορά καθοριστική αφού σε συνεχή επαφή με κλιμάκια της Πυροσβεστικής αλλά και των εθελοντικών εξειδικευμένων ομάδων, αποστέλλονταν στα σημεία είδη έκτακτης ανάγκης.
Ουκρανία 2022
Πάνω από 25.000 Έλληνες πολίτες συνέδραμαν στις διεργασίες της συλλογής ειδών έκτακτης ανάγκης στο Εθελοντικό Συντονιστικό Κέντρο του Humanity Greece και έπειτα αποστολής μέσα σε λίγες ώρες, γεγονός που απέδειξε για άλλη μια φορά την κοινωνική ενσυναίσθηση και την ανάγκη για ουσιαστική προσφορά. Στις 15 Μαρτίου 2022, ομάδα εθελοντών συγκεντρώθηκε προκειμένου να αναχωρήσει για τα σύνορα Ρουμανίας-Ουκρανίας με σκοπό την βοήθεια προς τους Ουκρανούς πολίτες ενόψει του βάναυσου πολέμου από την Ρωσία κατά της Ουκρανίας.
Συγκεντρώθηκαν 70 τόνοι σε τρόφιμα και φαρμακευτικό υλικό. Μερικά μεταφέρθηκαν στην Ουκρανία, στους καταυλισμούς που ζουν πρόσφυγες που περιμένουν να περάσουν τα σύνορα και τα υπόλοιπα χρησιμοποιήθηκαν για τις ανάγκες που έπρεπε να καλυφθούν στο Σιρέτ, ενώ τρόφιμα προσφέρθηκαν σε συλλογικότητες και δομές για πρόσφυγες καθώς και σε ορφανοτροφεία της Ρουμανίας.
Αρκαλοχώρι, Κρήτη 2021
Οι καταστροφές από τον ξαφνικό σεισμό στην ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου, είχαν σαν συνέπεια ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του και αρκετοί να τραυματιστούν τον Σεπτέμβριο του 2021 ενώ καταστράφηκαν χιλιάδες σπίτια και επιχειρήσεις.
Το Humanity Greece μέσα από το Εθελοντικό Συντονιστικό Κέντρο της χώρας, από την πρώτη στιγμή βρέθηκε δίπλα στους ανθρώπους του Αρκαλοχωρίου, του Γαλατά, της Βόνης, της Χουμέρης και του Δήμου Αστερουσίων. Οι εθελοντές του Humanity Greece αποστέλλουν με την βοήθεια όλου του κόσμου, πακέτα στήριξης με τρόφιμα και είδη ανάγκης για τις οικογένειες που έχασαν τα σπίτια τους και ζουν στους οικίσκους.
Πυρκαγιές Β. Εύβοια | Ηλεία | Αττική 2021
Αλυσίδα αγάπης για τους πληγέντες των πυρκαγιών σε Β. Εύβοια – Ηλεία – Αττική ξεκίνησε στο κέντρο της Αθήνας, αφού νέοι άνθρωποι προσέφεραν απλόχερα τη βοήθεια τους με οποιοδήποτε τρόπο για τους πυρόπληκτους σε όλη την Ελλάδα. Συγκινητική προσέλευση νέων ανθρώπων στην οδό Αριστοφάνους 12, στου Ψυρρή, με πρωτοβουλία της εθελοντικής ομάδας Humanity Greece όπου τότε ξεκίνησε και η πρωτοβουλία της εθελοντικής ομάδας μας.
Όδος Αριστοφάνους 12, Ψυρρή: Σε αυτή την τοποθεσία, στην καρδιά της Αθήνας, όλες τις ημέρες του Αυγούστου 2021, το κύμα αλληλεγγύης, αλληλοβοήθειας και προσφοράς συγκίνησε όλη την Ελλάδα. Με πρωτοβουλία της εθελοντικής ομάδας «Humanity Greece» συλλέγονται είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα και φάρμακα για τους πυρόπληκτους της βόρειας Εύβοιας, της βορειοανατολικής Αττικής και της Ηλείας.
Το Humanity Greece αγωνίζεται να εξαλείψει τις κοινωνικές ανισότητες στηρίζοντας τους πιο ευάλωτους.
90% του συνόλου των δωρεών αφορά την εκτέλεση των προγραμμάτων στήριξης.
© 2025 Humanity Greece
90% του συνόλου των δωρεών αφορά την εκτέλεση των προγραμμάτων στήριξης.
© 2025 Humanity Greece
We firmly believe that the internet should be available and accessible to anyone, and are committed to providing a website that is accessible to the widest possible audience, regardless of circumstance and ability.
To fulfill this, we aim to adhere as strictly as possible to the World Wide Web Consortium’s (W3C) Web Content Accessibility Guidelines 2.1 (WCAG 2.1) at the AA level. These guidelines explain how to make web content accessible to people with a wide array of disabilities. Complying with those guidelines helps us ensure that the website is accessible to all people: blind people, people with motor impairments, visual impairment, cognitive disabilities, and more.
This website utilizes various technologies that are meant to make it as accessible as possible at all times. We utilize an accessibility interface that allows persons with specific disabilities to adjust the website’s UI (user interface) and design it to their personal needs.
Additionally, the website utilizes an AI-based application that runs in the background and optimizes its accessibility level constantly. This application remediates the website’s HTML, adapts Its functionality and behavior for screen-readers used by the blind users, and for keyboard functions used by individuals with motor impairments.
If you’ve found a malfunction or have ideas for improvement, we’ll be happy to hear from you. You can reach out to the website’s operators by using the following email
Our website implements the ARIA attributes (Accessible Rich Internet Applications) technique, alongside various different behavioral changes, to ensure blind users visiting with screen-readers are able to read, comprehend, and enjoy the website’s functions. As soon as a user with a screen-reader enters your site, they immediately receive a prompt to enter the Screen-Reader Profile so they can browse and operate your site effectively. Here’s how our website covers some of the most important screen-reader requirements, alongside console screenshots of code examples:
Screen-reader optimization: we run a background process that learns the website’s components from top to bottom, to ensure ongoing compliance even when updating the website. In this process, we provide screen-readers with meaningful data using the ARIA set of attributes. For example, we provide accurate form labels; descriptions for actionable icons (social media icons, search icons, cart icons, etc.); validation guidance for form inputs; element roles such as buttons, menus, modal dialogues (popups), and others. Additionally, the background process scans all of the website’s images and provides an accurate and meaningful image-object-recognition-based description as an ALT (alternate text) tag for images that are not described. It will also extract texts that are embedded within the image, using an OCR (optical character recognition) technology. To turn on screen-reader adjustments at any time, users need only to press the Alt+1 keyboard combination. Screen-reader users also get automatic announcements to turn the Screen-reader mode on as soon as they enter the website.
These adjustments are compatible with all popular screen readers, including JAWS and NVDA.
Keyboard navigation optimization: The background process also adjusts the website’s HTML, and adds various behaviors using JavaScript code to make the website operable by the keyboard. This includes the ability to navigate the website using the Tab and Shift+Tab keys, operate dropdowns with the arrow keys, close them with Esc, trigger buttons and links using the Enter key, navigate between radio and checkbox elements using the arrow keys, and fill them in with the Spacebar or Enter key.Additionally, keyboard users will find quick-navigation and content-skip menus, available at any time by clicking Alt+1, or as the first elements of the site while navigating with the keyboard. The background process also handles triggered popups by moving the keyboard focus towards them as soon as they appear, and not allow the focus drift outside of it.
Users can also use shortcuts such as “M” (menus), “H” (headings), “F” (forms), “B” (buttons), and “G” (graphics) to jump to specific elements.
We aim to support the widest array of browsers and assistive technologies as possible, so our users can choose the best fitting tools for them, with as few limitations as possible. Therefore, we have worked very hard to be able to support all major systems that comprise over 95% of the user market share including Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari, Opera and Microsoft Edge, JAWS and NVDA (screen readers), both for Windows and for MAC users.
Despite our very best efforts to allow anybody to adjust the website to their needs, there may still be pages or sections that are not fully accessible, are in the process of becoming accessible, or are lacking an adequate technological solution to make them accessible. Still, we are continually improving our accessibility, adding, updating and improving its options and features, and developing and adopting new technologies. All this is meant to reach the optimal level of accessibility, following technological advancements. For any assistance, please reach out to