HumanityGreece_Horizontal Logo_White

Πυροσβεστική: 51 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο – Mεγάλα μέτωπα σε Λάρισα & Κιλκίς

Από Ω/18:00/13-06-2024 έως Ω/18:00/14-06-2024 εκδηλώθηκαν 51 αγροτοδασικές πυρκαγιές, από τις οποίες οι 37 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη δεκατέσσερις (14).

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών. Παρακαλούμε όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

Λάρισα: Μήνυμα 112 για τον Άγιο Θωμά

Ένα ακόμη πύρινο μέτωπο ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής (14/6) στη Λάρισα, όπου καίγεται χαμηλή βλάστηση στην περιοχή του Αγίου Θωμά. Οι φλόγες είναι στην περιοχή των Εργατικών Κατοικιών, χωρίς να έχουν περάσει στα σπίτια.

Την ίδια ώρα, στην Πέλλα, πάλι σε χορτολιβαδική έκταση, εκδηλώθηκε φωτιά, στο Ελευθεροχώρι. Έσπευσαν 10 οχήματα της Πυροσβεστικής, με 28 πυροσβέστες και δύο ελικόπτερα. Το «112» κάλεσε τους κατοίκους να παραμείνουν σε ετοιμότητα. Αργότερα, η Πυροσβεστική ενημέρωσε πως η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.

Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής για τις φωτιές

Χέρσο Κιλκίς: εκδόθηκε 112 απομάκρυνσης και επιχείρησαν και 2 αεροσκάφη
Ελευθεροχώρι Πέλλας: εκδόθηκε 112 και επιχείρησαν 5 αεροσκάφη
Άγιος Θωμάς Λάρισας: εκδόθηκε 112 και επιχείρησε 1 ελικόπτερο
Λαγκαδάς Θεσσαλονίκης: Επιχείρησαν 3 αεροσκάφη
Ακόντιο Λειβαδιάς: Επιχείρησαν 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα
Καινούργιο Αγρινίου: Επιχείρησαν 2 ελικόπτερα
Οινόφυτα (Τανάγρα): 1 αεροσκάφος
Τσελεπάκος Τρίπολης: 1 ελικόπτερο


ΣΤΗΡΙΞΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ