HumanityGreece_Horizontal Logo_White

Αρμένιο Λάρισας: Εγκαίνια του Δημοτικού σχολείου με σπουδαίους αθλητές παρουσία της Sport & Fashion Freedom

Έπειτα από τις μεγάλες ζημιές που υπέστησαν οι σχολικές κοινότητες κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας Daniel, αλλά και Elias τον Σεπτέμβριο του 2023, η εθελοντική ομάδα του Humanity με αίσθημα ευθύνης και πρωτίστως αλληλεγγύης έχει θέσει ως προτεραιότητα να βοηθήσει τα χωριά που έχουν τεράστιες ζημιές στον άξονα από Λάρισα προς Βόλο.

Η ανακαίνιση των δυο σχολείων, υλοποιήθηκε με την αμέριστη προσφορά και στήριξη της Sport & Fashion Freedom

Τελέστηκε ο καθιερωμένος αγιασμός για την έναρξη του νέου σχολικού έτους στο Δημοτικό Σχολείο Αρμενίου όπου το «παρών» έδωσαν, ο Δήμαρχος Κιλελέρ κ. Αθανάσιος Νασιακόπουλος, η Αντιπεριφερειάρχης Εθελοντισμού και Πρόνοιας, κ. Ανδριάνα Κομήτσα, στελέχη της Sport & Fashion Freedom κ. κ. Κυρκίνη και Ευσταθιάδου, η Πρόεδρος του Humanity Greece κα Γεωργία Παράσχου και σπουδαίοι αθλητές για να εγκαινιάσουν τα ολοκαίνουργια γήπεδα μπάσκετ μεταξύ άλλων, ο Ολυμπιονίκης Ιστιοπλοΐας Παύλος Καγιαλής, η Διεθνής Μπασκετμπολίστρια Κατερίνα Σωτηρίου, ο Διεθνής Αθλητής Βόλευ Παναγιώτης Πελεκούδας, η Πρωταθλήτρια του Beach Volley Πηγή – Άννα Μεθενίτη.

Η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας, τίμησε την εκπρόσωπο της Sport & Fashion Freedom κα Ιωάννα Κυρκίνη για την σπουδαία κίνηση τους να ανακαινίσουν 2 πληγείσες σχολικές μονάδες στη Θεσσαλία όπως τόνισε χαρακτηριστικά «Τα χαμόγελα των παιδιών είναι η καλύτερη επιβράβευση της προσφοράς της Humanity Greece».

Αναλυτικότερα, όσον αφορά τις παρεμβάσεις, στο Δημοτικό Σχολείο Αρμενίου Λάρισας έλαβαν χώρα οι κάτωθι:

1. Ανακατασκευή του γηπέδου μπάσκετ στον προαύλιο χώρο του δημοτικού με επίστρωση ελαστικού παρκέ, ειδικών προδιαγραφών για χρήση σε εξωτερικούς χώρους. Μερική αποκατάσταση των μπασκετών με ταμπλό plexiglass, επαναβαφή τους καθώς και τοποθέτηση μαξιλαριών ασφαλείας σε αυτές.

2. Αναδιαμόρφωση του εξωτερικού και περιβάλλοντος προαυλίου χώρου, επί της γειτνίασης με τον δημοτικό δρόμο, με τοποθέτηση τεχνητού χλοοτάπητα για τον εύρυθμο και ασφαλή προαυλισμό των μαθητών του δημοτικού, καθώς και χρήσης του για αθλοπαιδιές κλπ.

3. Αποκατάσταση των γηπέδων βόλεϊ και ποδοσφαίρου, με καινούργιο χλοοτάπητα, διακριτή διαγράμμιση και οριοθέτηση αυτών σε σχέση με τον περιβάλλοντα χώρο, όπως και αντικατάσταση των λειτουργικών μερών τους όπως φιλέ, δίχτυα, τέρματα ποδοσφαίρου κλπ, ώστε να προάγεται και να διασφαλίζεται η ασφαλής χρήση τους από τους μαθητές.

4. Μερική τοιχογράφηση και εικαστικές παρεμβάσεις της εξωτερικής τοιχοποιίας του κτιρίου.

5. Τοποθέτηση στους εσωτερικούς χώρους του κτιρίου νέου επίπλου βιβλιοθήκης, παιδικών βιβλίων, παιδαγωγικού υλικού, ηλεκτρικών ανεμιστήρων εντός των αιθουσών καθώς και τοποθέτηση σιτών για τα έντομα επί των παραθύρων.

Στο 1ο Νηπιαγωγείο Αγριάς, οι παρεμβάσεις που έγιναν, αφορούσαν σε:

1. Εκτεταμένη τοιχογράφιση του σχολικού κτιρίου με τη μορφή τοιχογραφίας καθώς και εικαστικών παρεμβάσεων, τόσο στην εξωτερική τοιχοποιία του σχολείου, όσο και εντός του προαυλίου χώρου – μερική τοιχοποιία. Οι βαφές που χρησιμοποιήθηκαν ήταν ειδικές για τη συγκεκριμένη χρήση ενώ υπήρξε και επιφανειακή επιδιόρθωση της τοιχοποιίας, όπου κρίθηκε απαραίτητο.

2. Αναδιαμόρφωση του εξωτερικού και περιβάλλοντος προαυλίου χώρου, με τοποθέτηση τεχνητού χλοοτάπητα για τον εύρυθμο και ασφαλή προαυλισμό των μαθητών του νηπιαγωγείου, καθώς και χρήσης του για αθλοπαιδιές κλπ σε σημείο που προϋπήρχε τάπητας.

3. Τοποθέτηση ασφαλών μερών παιδικής χαράς για παιδιά νηπιακής ηλικίας σύμφωνα με τις κείμενες νομοθεσίες του Ελληνικού Κράτους και της Ε.Ε. Πιο συγκεκριμένα τα μέρη αυτά είναι κινητά, δεν απαιτούν επέμβαση στο έδαφος μηχανισμών πάκτωσης ή αγκύρωσης για την εγκατάστασή τους και απαρτίζονται από εξωτερική παιδική χαρά με παιδικό γυμναστήριο, τραμπάλα και παιδικό τούνελ.

4. Εγκατάσταση στους εσωτερικούς χώρους του κτιρίου νέου επίπλου βιβλιοθήκης, παιδικών βιβλίων, παιδαγωγικού υλικού κ.λπ.

5. Χαιρετισμό στην εκδήλωση απεύθυνε και ο δήμαρχος Κιλελέρ, κ. Αθανάσιος Νασιακόπουλος, που συνοδευόταν από την αντιδήμαρχο, κ. Ελένη Ζωιοπούλου.

ΣΤΗΡΙΞΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ