HumanityGreece_Horizontal Logo_White

Μεγάλη φωτιά: Άμεση αποστολή από το Humanity Greece στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας

Σε ετοιμότητα και αμεση παρέμβαση καθ όλη την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου είναι οι εθελόντριες και εθελοντές του Humanity Greece οπου σε ακόμη ένα γεγονός εκτός του λεκανοπέδιου βρίσκεται σε άμεση επαφή με τις αρμόδιες αρχές και πολίτες ώστε να καλυφθούν έκτακτες ανάγκες.

Να σημειωθεί ότι συνεχίζει να μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή Ροζενά-Δερβένι Ξυλοκάστρου. Οι αρχές, μέσω του 112, έχουν στείλει επανειλημμένα προειδοποιητικά μηνύματα στους κατοίκους για την προστασία τους και την απομάκρυνση από τις επικίνδυνες περιοχές.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, Τάσο Γκιουλη που μίλησε στο ΕΡΤNews, «είναι μια σοβαρή κατάσταση, δύσκολη η νύχτα που μας περιμένει». «Οι άνεμνοι είνια το ίδιο δυνατοί με το πρωί», πρόθεσε.

Αυτή τη στιγμή επιχειρούν 255 πυροσβέστες με 9 ομάδες δασοκομάντος και 81 οχήματα. Από αέρος 24 εναέρια μέσα και συγκεκριμένα:

• 14 αεροσκάφη.

• 10 ελικόπτερα εκ των οποίων τα 2 για τον εναέριο συντονισμό τους.

Συνδράμουν εθελοντές, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς και 2 μηχανήματα έργου του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας. Η πυρκαγιά εξελίχθηκε σε δύσβατη περιοχή εντός δασικής έκτασης με πυκνή βλάστηση. Οι ριπές των ανέμων στην περιοχή έφρασαν τα 7 και σε κάποιες περιπτώσεις τα 8 μποφόρ.

ΣΤΗΡΙΞΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ