ΔΕΣΜΟΣ x Humanity Greece – Συνεργασία για την αύξηση στήριξης των ευάλωτων πολιτών

Μέσω της έναρξης συνεργασίας του ΔΕΣΜΟΥ με το Humanity Greece, για το 2023-2024, στα πλαίσια του προγράμματος ΔΕΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ, σκοπός είναι να επιτευχθούν ακόμα πιο αξιέπαινοι στόχοι για την ανάπτυξη της Κοινωνίας, την αντιμετώπιση της φτώχειας και την ενίσχυση της βιοποριστικής εξέλιξης των ωφελούμενων του οργανισμού, έχοντας πάντα ως κύριο γνώμονα το βέλτιστο αντίκτυπο στην κοινωνία.

Ο νέος απασχολούμενος μέσω της πρωτοβουλίας, Πέτρος Σούκερας δήλωσε για το πρόγραμμα:

“Μέσα από την συνεχή αλυσίδα αλληλεγγύης που έχει δημιουργήσει το Humanity Greece, αντιλαμβάνεσαι την σπουδαιότητα της ομαδικής συνεργασίας, της προσφοράς και της ανθρωπιάς. Νιώθω πολύ τυχερός που είμαι μέλος της και μπορώ να βοηθήσω στο έργο της δυναμικής ομάδας νέων εθελοντών, μεγιστοποιώντας το θετικό ανθρωπιστικό αντίκτυπο στην κοινωνία, ενώ είμαι βέβαιος ότι θα αποκτήσω πολύτιμη διαχειριστική εμπειρία, που θα μπορέσω να αξιοποιήσω στην μετέπειτα σταδιοδρομία μου.”

Λίγα λόγια για το Δεσμό:

Επικοινωνώντας συστηματικά με περισσότερους από 800 φορείς κοινωνικής πρόνοιας, ο Δεσμός ενημερώνεται υπεύθυνα για τις έκτακτες, αλλά και τις μακροπρόθεσμες ανάγκες τους. Λειτουργεί ως κόμβος διασύνδεσης μεταξύ προσφοράς και ζήτησης, διευκολύνει και συντονίζει την υλοποίηση δωρεών, ώστε η κάθε προσφορά να φτάνει εκεί ακριβώς εκεί που χρειάζεται περισσότερο.

​Η Μελέτη Αντίκτυπου που διενήργησε για εμάς η Deloitte τον Απρίλιο (Deloitte Impact Assessment Report) μας έδειξε ότι η επιμονή μας για ένα ελαφρύ, αποτελεσματικό και διαφανές σχήμα αποδίδει 9,2€ για την κοινωνία μας, για κάθε 1€ που δαπανάται για τη λειτουργία του Δεσμού. Εκτός από την καθοριστική υποστήριξη σε πλήθος σκοπών και ευάλωτων ομάδων, η πολλαπλάσια αξία της προσφοράς μέσω του Δεσμού ξεπερνά τα €13.000.000.  

Δεσμός για τους Νέους

Το “Δεσμός για τους Νέους” είναι ένα πρόγραμμα μέσω του οποίου χρηματοδοτούνται θέσεις εργασίας σε κοινωφελείς οργανισμούς για άνεργους νέους και νέες έως 30 ετών για 12 μήνες.  Ο στόχος του προγράμματος είναι διπλός: οι νέοι και οι νέες που συμμετέχουν αποκτούν σημαντική επαγγελματική εμπειρία, συνήθως την πρώτη τους, ενώ αντίστοιχα οι κοινωφελείς οργανισμοί έχουν την δυνατότητα να απασχολήσουν νέα, ικανά στελέχη. Από το 2015, έχει υποστηρίξει 40 θέσεις εργασίας με πολλαπλάσιο κοινωνικό αντίκτυπο, καλύπτοντας μεγάλο εύρος επαγγελμάτων, ειδικοτήτων, και αντικειμένων πανελλαδικά.

ΣΤΗΡΙΞΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ