Διεθνής Ημέρα Εθελοντών – Το Όραμα και ο Εθελοντισμός στην Ελλάδα

Η 5η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί από το 1985, ως η Διεθνής Ημέρα Εθελοντή από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, προκειμένου να ορισθεί διεθνώς μία ημέρα ως επίκεντρο που θα προβάλλει τη δύναμη του εθελοντισμού, την ανιδιοτελής αφοσίωση και το έργο τόσων ανθρώπων παγκοσμίως.

Ο εθελοντισμός είναι ανθρωπιστικό κίνημα και αποτελεί το μεγαλύτερο και πιο αποτελεσματικό μέσο κοινωνικής αλληλεγγύης ,φιλανθρωπίας και προσφοράς. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών: « Στην Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, τιμούμε τη δέσμευση και τη συμβολή των εθελοντών για την ανοικοδόμηση δικαιότερων κοινωνιών και ενός υγιέστατου πλανήτη. Αυτό προσπαθούμε να προάγουμε και εμείς σαν οργανισμός και για αυτό παλεύουμε καθημερινά.

Ο εθελοντισμός σήμερα αποτελεί απάντηση στη κοινωνική αποξένωση και τις παθογένειες του ατομισμού, στην ψυχική υγεία των ανθρώπων, αλλά και στην αντιμετώπιση καταστάσεων κρίσης. Αυτό το κενό εντοπίσαμε στην Eλλάδα το 2021 μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου σε όλη την χώρα δημιουργώντας το 1ο Εθελοντικό Συντονιστικό Κέντρο στην χώρα.

ΣΤΗΡΙΞΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ