ΔΥΠΑ – Humanity Greece στήριξαν τις ευάλωτες ομάδες της Αλεξανδρούπολης

Η Αλεξανδρούπολη ήταν το δεύτερο σημείο συνάντησης των μαθητών Μαγειρικής Τέχνης και Αρτοποιΐας-Ζαχαροπλαστικής της ΕΠΑΣ Μαθητείας Αλεξανδρούπολης- ΔΥΠΑ με τους εθελοντές του Humanity Greece.

Οι μαθητευόμενοι προετοίμασαν 80 μερίδες φρέσκου φαγητού για το συσσίτιο της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης ενώ οι εθελοντές του Humanity Greece μοίρασαν 80 πακέτα ειδών πρώτης ανάγκης στους:

  • Πολυκοινωνικό Κέντρο Δ. Αλεξανδρούπολης,
  • Παιδικά Χωριά SOS Θράκης,
  • Σύλλογο Γονέων & Φίλων Αυτιστικών Ατόμων “Ο Άγιος Βασίλειος”
  • Νομαρχιακό Σύλλογο ΑμεΑ Nοτίου Έβρου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε η Υποδιοικήτρια της ΔΥΠΑ κ. Γιάννα Χορμόβα ενώ οι εθελοντές του Humanity Greece ταξίδεψαν στην Αλεξανδρούπολη, με την ευγενική υποστήριξη της Sky Express.

Μνημόνιο Συνεργασίας ΔΥΠΑ – Humanity Greece

Βασικό στόχο της δράσης αποτελεί η βελτίωση των γνώσεων και ικανοτήτων των ωφελούμενων, με απώτερο σκοπό να εξοικειωθούν με την έννοια του εθελοντισμού και τις καλές πρακτικές στο πεδίο εθελοντικών δράσεων.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από τη ΔΥΠΑ για την ενεργοποίηση των μαθητών των ΕΠΑΣ Μαθητείας και της διεύρυνσης των γνώσεων και δεξιοτήτων τους, ενώ η Humanity Greece, στο πλαίσιο των δράσεων της για τη στήριξη των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων και της σχετικής τεχνογνωσίας της, θα παράσχει το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό για τις εκπαιδεύσεις, ενώ με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικό ολοκλήρωσης.

ΣΤΗΡΙΞΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ