Εκστρατεία ενημέρωσης για τα αποτσίγαρα με την συμβολή του Humanity Greece

Με 133 ειδικούς κάδους συλλογής αποτσίγαρων προς ανακύκλωση συμμετέχει στο πρόγραμμα #gopafree της Cigaret Cycle ο Δήμος Πειραιά. – Δράση Clean Up στην παραλία Βοτσαλάκια και εκστρατεία ενημέρωσης για τα αποτσίγαρα με την εθελοντική συμβολή του Humanity Greece.

Ο Δήμος Πειραιά επεκτείνει τις στοχευμένες δράσεις στους τομείς Καθαριότητας και Περιβάλλοντος με την έναρξη του προγράμματος ανακύκλωσης αποτσίγαρων #gopafree. Στο πλαίσιο αυτό ολοκληρώθηκε το δίκτυο τοποθέτησης των 133 ειδικών κάδων ανακύκλωσης αποτσίγαρων και στον Δήμο Πειραιά, τον Δήμο με τη μεγαλύτερη συμμετοχή αυτή τη στιγμή στο πρόγραμμα.

Οι 133 κάδοι συλλογής αποτσίγαρων έχουν τοποθετηθεί σε κεντρικά σημεία του Δήμου.

Στόχος να επιτευχθεί η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συλλογή των απορριμμάτων και η αποτροπή απόρριψης τους στο δημόσιο χώρο, με βλαβερές συνέπειες για το περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Οι εθελοντ@ς καθαρίζουν τις γόπες στην παραλία στα Βοτσαλάκια

Στο πλαίσιο του προγράμματος πραγματοποιήθηκε επιχείρηση καθαρισμού στην παραλία Βοτσαλάκια από εθελοντές του ανθρωπιστικού οργανισμού Humanity Greece, ενώ διανεμήθηκε σε επιλεγμένα σημεία ενημερωτικό υλικό για την ανακύκλωση των αποτσίγαρων καθώς και ατομικά αναμνηστικά επαναχρησιμοποιούμενα τσιγαροδοχεία από τον Οργανισμό Συλλογής και Ανακύκλωσης Αποτσίγαρων Cigaret Cycle.

Στη δράση βρέθηκε ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Παναγιώτης Ρέππας, ο Συνιδρυτής και Διευθυντής της Cigaret Cycle, κ. Γιώργος Σακελλαρίου και η Ιδρύτρια του Humanity Greece κα Γεωργία Παράσχου.

Η Ιδρύτρια του Humanity Greece, κα Γεωργία Παράσχου δήλωσε: «Η συμμετοχή μας στην δράση καθαρισμού αλλά και ευαισθητοποίησης του κοινού για την ανακύκλωση των αποτσίγαρων απαντά στον πυλώνα προστασίας του περιβάλλοντος που αποτελεί μία από τις προτεραιότητες του Οργανισμού μας. Είναι χαρά μας να συνεισφέρουμε με τους εθελοντές του Humanity Greece σε μια ακόμη πρωτοβουλία για τον Άνθρωπο, την Κοινωνία, το Περιβάλλον».

Διαβάστε Περισσότερα ΕΔΩ

ΣΤΗΡΙΞΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ