Καταρράκτες Νεμούτας: Μελέτη για την αποκατάσταση μετά τις πυρκαγιές

ΝΕΜΟΘΤΑ2 edited

Αυτοψία στην ευρύτερη περιοχή της Νεμούτας και ειδικότερα στους καταρράκτες, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Αυγούστου από κοινού με εξειδικευμένους εθελοντές του Humanity Greece, τον δασάρχη Πύργου Παναγιώτη Λάττα και την ομάδα του.

Στόχος των αυτοψιών αυτών, είναι η σύνταξη ειδικής αντιπλημμυρικής και αντιδιαβρωτικής μελέτης καθώς μετά τις πρόσφατες πυρκαγιές πρέπει να αποφευχθεί η παρασυρτική και διαβρωτική δύναμη του νερού και να καταστεί δυνατή η συγκράτηση του εδάφους.

Αναφερόμενος στις ενέργειες ο κ. Λάττας επεσήμανε ότι:

“Όπως έχουμε προαναγγείλει εντός 30 ήμερων από σήμερα θα έχουμε συντάξει την μελέτη αντιπλημμυρικών και αντιδιαβρωτικών έργων της περιφέρειας του Δήμου Πύργου και του Δήμου Αρχ. Ολυμπίας που κάηκαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές. Στο πλαίσιο αυτών των αυτοψιών που κάνουμε στόχος είναι να ανασκευάσουμε τα πλέον επικίνδυνα σημεία, με τα αντιπλημμυρικά έργα, ώστε να αποτρέψουμε την παρασυρτική και διαβρωτική δύναμη των ομβρίων υδάτων και να συγκρατήσουμε το έδαφος στους καταρράκτες.

Τα στελέχη από το Humanity Greece και την UNESCO, συνεισφέρουν με την τεχνογνωσία τους, έτσι ώστε να ολοκληρώσουμε το συντομότερο δυνατόν κυρίως στην κράτηση των πρανών των καταρρακτών και την κατακράτηση των βράχων και των φερτών υλικών που θα έρχονται από τους καταρράκτες με την δράση του νερού”.

ΣΤΗΡΙΞΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ