Μειώνουμε το οικολογικό μας αποτύπωμα με γνώμονα την ποιοτική και άμεση κάλυψη των έκτακτων αναγκών

Στα πλαίσια του δικτύου στήριξης για την επόμενη μέρα των πυρόπληκτων και της άμεσης αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης, η ομάδα του Humanity Greece κλήθηκε να διαχειριστεί μεγάλους όγκους ειδών ρουχισμού και υπόδησης, προοριζόμενα σε κοινότητες και οικογένειες που επλήγησαν από τις πυρκαγιές. 

Οι δωρεές των πολιτών συνεχίζουν να διατίθενται πανελλαδικά, κατόπιν της συγκέντρωσής τους στην οδό Αριστοφάνους 12 και μετά από την προσεχτική διαλογή, οργάνωση και ταξινόμηση τους, καλύπτοντας άμεσα και αποτελεσματικά τα αιτήματα των πληγέντων για βοήθεια. 

To Humanity Greece, σε απόλυτη σύμπνοια με οργανισμούς και οντότητες της Κοινωνίας των Πολιτών θεμελίωσε συνεργασίες για την καλύτερη διαχείριση και αξιοποίηση των ειδών, ακόμα και των μη επιλέξιμων προς διανομή λόγω της κακής τους κατάστασης. Έτσι, μη κατάλληλα προς χρήση ρούχα, υφάσματα και κλινοσκεπάσματα παραδόθηκαν στο σύστημα διαχείρισης πλεονάζοντος ρουχισμού «FABRIC REPUBLIC», το οποίο εστιάζει στις κοινωνικές ανάγκες του σήμερα, στη βιωσιμότητα και την αειφόρο ανάπτυξη. Οι κίτρινοι κάδοι περισυλλογής ρουχισμού του FABRIC REPUBLIC μπορούν να βρεθούν εδώ.

Οι κούτες παραδόθηκαν στην ομάδα του «FABRIC REPUBLIC» .

Τα μη κατάλληλα είδη υπόδησης δόθηκαν στο σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης των μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης «RECYCOM». Η εταιρεία ανακύκλωσης RECYCOM διαθέτει σειρά σημείων συγκέντρωσης μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης ανά την Ελλάδα, καλλιεργώντας τη σωστή νοοτροπία αναφορικά με τα θέματα ανακύκλωσης και την επίτευξη στόχων σχετικών με τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Οι τοποθεσίες των κόκκινων κάδων του «RECYCOM» μπορούν να βρεθούν εδώ

Σύνολο κατεστραμμένων υφασμάτων δόθηκαν στο βιώσιμο brand ανακύκλωσης και upcycling με την επωνυμία «3QUARTERS», το οποίο αποτελεί μια από τις πρώτες zero waste επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ

Αντιμετωπίζουμε τις ανθρωπιστικές και περιβαλλοντικές κρίσεις ακολουθώντας τις αρχές των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης, ς, μειώνοντας το οικολογικό μας αποτύπωμα και με γνώμονα την ποιοτική και άμεση κάλυψη των έκτακτων αναγκών. 

ΣΤΗΡΙΞΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ