MykonosRunningFestival: Οι εθελοντές τρέχουν για τους ευάλωτους πολίτες της χώρας

Η αντίστροφη μέτρηση για την διοργάνωση του 1ου Mykonos Running Festival έχει ξεκινήσει. Η Μύκονος, που η φήμη της ‘ταξιδεύει’ σ’ όλον τον πλανήτη, αυτή τη φορά έρχεται να πρωταγωνιστήσει με μια επιπρόσθετη μορφή τουρισμού, αυτή του αθλητικού. Έρχεται να τοποθετηθεί στο παγκόσμιο αθλητικό στερέωμα ως ένα γεγονός ανάλογο με την αίγλη του ονόματός της, αποκτώντας συγκεκριμένη «ταυτότητα» και αναδεικνύοντας τη μοναδικότητα του τόπου.

Από την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου έως την Κυριακή 2 Οκτωβρίου το ‘νησί των ανέμων’ θα πρωταγωνιστήσει με την διοργάνωση του 1ου Mykonos Running Festival, το οποίο με βασικό άξονα τον αθλητισμό και τη συμμετοχή αθλητών και φίλων του τρεξίματος σε κάποιον από τους δρόμους του αγωνιστικού προγράμματος, θα παρέχει την ευκαιρία για ποιοτικό τουρισμό ενώ παράλληλα θα εξελίσσεται ένα πρόγραμμα με εκδηλώσεις γαστρονομικού, πολιτιστικού, επιχειρηματικού, κοινωνικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα. Χρυσοί Ολυμπιονίκες και πρωταγωνιστές σε ομαδικά και μη αθλήματα θα δώσουν το ‘παρών’ σ’ αυτό το τόσο φιλόδοξο αθλητικό γεγονός.

Λευτέρης Πετρούνιας – ο «άρχοντας των κρίκων»- με τις πολλαπλές του διακρίσεις και τα έξι χρυσά μετάλλια στο αγώνισμα των κρίκων. Χρυσός ολυμπιονίκης το 2016, τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής και έξι φορές πρωταθλητής Ευρώπης. Τελευταία του κατάκτηση, το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο, στις 21 Αυγούστου 2022.

Βασιλική Μιλλούση, αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής με συμμετοχές σε Παγκόσμια Κύπελλα και Ολυμπιακούς Αγώνες, σύζυγος του ‘χρυσού’ Λευτέρη Πετρούνια.

Μίλτος Τέντογλου, χρυσός Ολυμπιονίκης του άλματος εις μήκος, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο παγκόσμιος πρωταθλητής, ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες αθλητές του στίβου.

Γιώργος Πρίντεζης, πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής, βασικό στέλεχος της Εθνικής Ελλάδας και με πολυετή καριέρα στον Ολυμπιακό.

Σπύρος Γιαννιώτης, πρωταθλητής της κολύμβησης, Ασημένιος ολυμπιονίκης στην κολύμβηση ανοικτής θαλάσσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.

Χρήστος Βολικάκης, ο πρώτος Έλληνας που κατέκτησε χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων στην ποδηλασία (αγώνισμα Κέριν) το 2005, με 2 χρυσά μετάλλια στους Ευρωπαϊκούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Μινσκ 2019, με 4 μετάλλια σε Παγκόσμια πρωταθλήματα, 9 μετάλλια σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και αρκετά σε Παγκόσμια κύπελλα

«Το 1ο Mykonos Running Festival αποτελεί τη γέννηση μίας διοργάνωσης με πολλαπλές αθλητικές, κοινωνικές, περιβαλλοντικές, επιχειρηματικές και πολιτιστικές προεκτάσεις, η οποία θα προσφέρει μία πολυεπίπεδη εμπειρία στους συμμετέχοντες» δηλώνει στο GRTimes.gr η Χριστίνα Καραμίχου πρόεδρος του Μ.Ε.Α.Σ. Τρίτων και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του 1ου Mykonos Running Festival.

Όπως η ίδια τονίζει «φιλοδοξία μας είναι να αναδείξουμε όλες τις πτυχές, τη μοναδικότητα και την απαράμιλλη ομορφιά του φημισμένου νησιού των Κυκλάδων, καθιερώνοντας μια διοργάνωση για όλη την οικογένεια και προσφέροντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να ανακαλύψουν και μία διαφορετική, εξίσου σαγηνευτική πλευρά της Μυκόνου».

Αγώνες τρεξίματος στο νησί των ανέμων

Πρωταθλητές και πρωταθλήτριες, δρομείς κάθε ηλικίας και επιπέδου φυσικής κατάστασης, καθώς και δρομείς με αναπηρία, θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν την συμμετοχή τους σ’ αυτήν τη νέα αθλητική πρόταση της χώρας, η οποία θα έχει ως βασικό άξονα τον αθλητισμό υγείας.

«Έχουμε δημιουργήσει ένα αγωνιστικό πρόγραμμα με επιλογές για δρομείς κάθε ηλικίας και επιπέδου φυσικής κατάστασης, το οποίο πλαισιώνεται από ένα πλούσιο «μπουκέτο» παράλληλων εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων, ικανό να απογειώσει την εμπειρία της συμμετοχής στο Mykonos Running Festival» επισημαίνει στο GRTimes.gr η πρόεδρος του Μ.Ε.Α.Σ. Τρίτων και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του 1ου Mykonos Running Festival Χριστίνα Καραμίχου.

Το επίσημο αγωνιστικό πρόγραμμα του 1ου Mykonos Running Festival ξεκινάει το Σάββατο 1 Οκτωβρίου και περιλαμβάνει τον Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 10.000 μ. Ο συγκεκριμένος αγώνας ο οποίος θα ξεκινήσει στις 16.00, έχοντας ως αφετηρία και τερματισμό το Δημαρχείο, απευθύνεται σε δρομείς πρωταθλητισμού αλλά και σε μέσου επιπέδου δρομείς υγείας ενώ η διαδρομή είναι πιστοποιημένη από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Κλασσικού Αθλητισμού WORLD ATHLETICS.

Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου θα διεξαχθούν δυο αγώνες: ο Διεθνής Ημιμαραθώνιος Δρόμος – Mykonos Gold και ο Δρόμος Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 2.500 μ. – Mykonos Family Fun με ώρες εκκίνησης 09:00 π.μ. και αφετηρία την Άνω Μερά και 12:00 μ.μ. με αφετηρία τους Ανεμόμυλους αντίστοιχα. Και στους δυο αγώνες, σημείο τερματισμού έχει οριστεί το Δημαρχείο Μυκόνου. Η τελετή επάθλων των νικητών/νικητριών θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα (Κυριακή 2/10) στις 13.00.

ΣΤΗΡΙΞΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ