Προσφέροντας σε έναν τόπο που κάηκαν όλα – Άρθρο για την προσφορά των εθελοντών μας από την PARALLAXI

Πώς είναι να βοηθάς εκείνους που χάνουν τα πάντα; – Ο εθελοντισμός, η αλληλεγγύη και η δύναμη του “μαζί” στις πρόσφατες, μεγάλες πυρκαγιές της χώρας.

Γιατί κάθε καλοκαίρι βλέπουμε χιλιάδες στρέμματα να καίγονται στην Ελλάδα από τις φωτιές;

Γιατί κάθε καλοκαίρι βλέπουμε ανθρώπους να κλαίνε τις απώλειες τους, είτε αυτές είναι απώλειες οικείων ανθρώπων τους και ζώων, είτε είναι απώλεια περιουσίας ή απλά, της φύσης που χρόνο με τον χρόνο «φωνάζει» απεγνωσμένα βοήθεια.

«Υπάρχει μία έντονη προσπάθεια από τους εθελοντές στο να καλύψουν αυτά τα κενά της πολιτείας» Το Humanity Greece είναι μια «ανάσα» στον εθελοντικό κόσμο της Ελλάδας, προβάλλοντας την αλληλεγγύη και την συνεργασία ανάμεσα σε ανθρώπους κάθε ηλικίας, που αρκεί ένας κοινός στόχος, η προσφορά στην κοινωνία με όποιον δυνατό τρόπο γίνεται. Έτσι και αυτή τη περίοδο που στη χώρα γίναμε θεατές δεκάδων πυρκαγιών, μικρότερων και μεγαλύτερων, η Γεωργία Παράσχου, εμπνεύστρια του Humanity Greece, και η ομάδα εθελοντών της πρωταγωνίστησαν στην αλληλεγγύη, συνεχίζοντας να προσφέρουν απλόχερα τη βοήθεια τους, ακόμα και πηγαίνοντας οι ίδιοι μέσα στα πύρινα μέτωπα για να προσφέρουν βοήθεια.

«Οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται μέσα στα πύρινα πεδία είναι τρομακτικές. Η δική μας εμπειρία στη Ρόδο, που ήμουν και εγώ εκεί, ήταν από τις πιο δύσκολες πυρκαγιές που έχουμε ζήσει . Γυρίσαμε από εκεί με κακή σωματική κατάσταση και αυτό σίγουρα δείχνει πως για να είσαι εκεί πρέπει να έχεις τουλάχιστον μία εμπειρία. Για να είσαι όντως χρήσιμος αλλά και να μην βάλεις τον εαυτό σου σε επικινδυνότητα» αναφέρει η Γεωργία Παράσχου που έχει εικόνα για όλες τις μεγάλες φωτιές που ξέσπασαν το προηγούμενο διάστημα στη χώρα..

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

ΣΤΗΡΙΞΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ