Στήριξη 200 οικογενειών τις γιορτές, μέσω συνεργασίας ΔΥΠΑ και Humanity Greece

Δράση εθελοντισμού πραγματοποιήθηκε σήμερα (21/12) στην Επαγγελματική Σχολή Μαθητείας (ΕΠΑΣ) της ΔΥΠΑ στο Γαλάτσι, με την παρασκευή ολοκληρωμένων γευμάτων από τους μαθητές των τμημάτων μαγειρικής τέχνης και αρτοποιίας-ζαχαροπλαστικής και τη δημιουργία πακέτων με είδη πρώτης ανάγκης από τους εθελοντές της Humanity Greece.

Τα 200 πακέτα στήριξης θα διανεμηθούν σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα και σε αστέγους της Αττικής. Παράλληλα οι μαθητές της ΕΠΑΣ Γαλατσίου είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν για την αξία του εθελοντισμού.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Διοικητής της ΔΥΠΑ, Σπύρος Πρωτοψάλτης και η εκπρόσωπος της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Humanity Greece, Γεωργία Παράσχου, υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος για την αξία του εθελοντισμού. Βασικό στόχο της δράσης αποτελεί η βελτίωση των γνώσεων και ικανοτήτων των ωφελούμενων, με απώτερο σκοπό να εξοικειωθούν με την έννοια του εθελοντισμού και τις καλές πρακτικές στο πεδίο εθελοντικών δράσεων.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από τη ΔΥΠΑ για την ενεργοποίηση των μαθητών των ΕΠΑΣ Μαθητείας και της διεύρυνσης των γνώσεων και δεξιοτήτων τους, ενώ η Humanity Greece, στο πλαίσιο των δράσεων της για τη στήριξη των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων και της σχετικής τεχνογνωσίας της, θα παράσχει το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό για τις εκπαιδεύσεις, ενώ με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικό ολοκλήρωσης.

ΣΤΗΡΙΞΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ