HumanityGreece_Horizontal Logo_White

Στήριξη των πυρόπληκτων Ξυλοκάστρου Κορινθίας – Ένταξη στο Μητρώο

Η φωτιά που ξεκίνησε την Κυριακή 29.9.2024 στην Κορινθία άφησε πίσω της τεράστιες καταστροφές σε σπίτια, καλλιέργιες καθώς στοίχισε την ζωή σε δύο ανθρώπους.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από την Υπηρεσία Ταχείας Χαρτογράφησης Copernicus και το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο για Δασικές Πυρκαγιές (EFFIS) η πρόσφατη δασική πυρκαγιά στην Κορινθία επηρέασε περίπου 65.000 στρέμματα μέχρι και το πρωί της Τρίτης 1 Οκτωβρίου 2024.

Στον χάρτη που δημοσίευσε το Meteo, αποτυπώνονται όλες οι πυρκαγιές που έχουν επηρεάσει την Π.Ε Κορινθίας από το 2010 μέχρι και σήμερα. Η φετινή πυρκαγιά είναι η μεγαλύτερη αυτής της περιόδου. Επιπλέον, από το 2010 μέχρι φέτος οι μεγάλες πυρκαγιές στην περιοχή έχουν κάψει συνολικά περισσότερα από 180.000 στρέμματα, επιφάνεια η οποία αντιστοιχεί στο 8% της συνολικής επιφάνειας της Π.Ε Κορινθίας.

Έναρξη Αιτήσεων στο Μητρώο του Humanity 

Οι πυρόπληκτοι που κάηκαν τα σπίτια τους στις περιοχές του Δήμου Ξυλοκάστρου Κορινθίας, μπορούν να κάνουν δήλωση αιτήματος μέσω της διαδικασίας που ορίζει η εθελοντική οργάνωση του Humanity Greece.

Για έξι μήνες οι οικογένειες και πολίτες που θα ενταχθούν στο Μητρώο θα λαμβάνουν προσωποποιημένο πακέτο στήριξης με όλα τα απαραίτητα αγαθά διαβίωσης για την στήριξη και την ανακούφιση τους μετά το πέρασμα της καταστροφικής πυρκαγιάς.

Η διαδικασία θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Οκτωβρίου και γίνεται ως εξής μέσω της πλατφόρμας:

ΜΗΤΡΩΟ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ

ΣΤΗΡΙΞΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ