Ακρίβεια: Αυξάνονται ραγδαία οι οικογένειες που ζητούν στήριξη από το HumanityGreece

Με ραγδαίους ρθυμούς αυξάνονται οι οικόγενειες και πολίτες που έρχονται αντιμέτωποι με τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και των ανατιμήσεων στα είδη πρώτης ανάγκης. Οι εθελοντές του Humanity Greece στέκονται σταθερά κάθε μήνα δίπλα, σε ευάλωτους συνανθρώπους μας, με πράξεις αλληλεγγύης και ουσιαστικής ενίσχυσης προάγοντας τις αξίες του Εθελοντισμού στην ΚτΠ.

Σε σταθερή μηνιαία βάση στηρίζονται πάνω από 1.500 οικογένειες σε όλη την χώρα λαμβάνοντας το εξατομικευμένο πακέτο στήριξης τους, ενώ νέες και νέοι σπεύδουν να βοηθήσουν με όποιο τρόπο μπορούν.

Οικογένειες της Θεσσαλίας στηρίζονται από εθελοντές

420 οικογένειες από τα χωριά της Θεσσαλίας που επλήγησαν από τις τραγικές επιπτώσεις της κακοκαιρίας Daniel & Elias κάθε μήνα λαμβάνουν πακέτο στήριξης με είδη πρώτη ανάγκης. Από τα χωριά Βλοχός και Μεταμόρφωσης της Καρδίτσας μέχρι το Σωτήριο και το Αρμένιο Λάρισας πολίτες είναι ακόμη και σήμερα αντιμέτωποι με τα προβλήματα που άφησε η κακοκαιρία Daniel.

Πλήθος νέων εθελοντών επισκέπτεται το χώρο του Humanity Greece προσφέροντας από τρόφιμα, ρούχα μέχρι εθελοντική δράση. Οι εθελοντές μιλάνε τηλεφωνικά με τους ανθρώπους που έχασαν τα πάντα, καταγράφοντας τις ανάγκες τους και έπειτα δημιουργούν μια πελώρια αλυσίδα στήριξης με την βοήθεια όλου του κόσμου στο Εθελοντικό Συντονιστικό Κέντρο.

Παγκόσμια αύξηση της ανεργίας το 2024 σύμφωνα με τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας

Το ποσοστό της ανεργίας παγκοσμίως θα αυξηθεί ελαφρά το 2024, σύμφωνα με τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ), που εκφράζει ανησυχία για τη στασιμότητα της παραγωγικότητας, την επιδείνωση των ανισοτήτων και του πληθωρισμού που ροκανίζει το διαθέσιμο εισόδημα.

Το ποσοστό της ανεργίας παγκοσμίως, από 5,3% το 2022, έπεσε στο 5,1% το 2023, αλλά το 2024 δύο εκατομμύρια επιπλέον εργαζόμενοι αναμένεται να αναζητήσουν εργασία, αυξάνοντας το ποσοστό στο 5,2%, εκτιμά η ΔΟΕ στην έκθεσή της για τις παγκόσμιες τάσεις της απασχόλησης και τις κοινωνικές προοπτικές για το 2024.

Η υπηρεσία του ΟΗΕ υπενθυμίζει πως η οικονομική ανάκαμψη μετά την πανδημία της Covid-19 επιβραδύνθηκε σε ένα υπόβαθρο γεωπολιτικών εντάσεων και επίμονου πληθωρισμού που οδήγησε σε αύξηση των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες.

ΣΤΗΡΙΞΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ