Χριστούγεννα στο σπίτι της Φλόγας στην Αθήνα

Στο πλαίσιο της εθελοντικής μας δράσης και στήριξης Συλλόγων με παιδιά, τηρώντας φυσικά όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά του Covid-19, οι εθελοντές του Humanity Greece βρέθηκαν τα Χριστούγεννα στο σπίτι της Φλόγας Σύλλογος γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια για να γιορτάσουν μαζί με τις οικογένειες των παιδιών τα φετινά Χριστούγεννα.

Ο Εθελοντής μας, ντυμένος Άγιος Βασίλης | Σύλλογος Φλόγα

Συζητήσαμε για τη μεγάλη αυτή γιορτή που μικροί και μεγάλοι λατρεύουν για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, κάναμε διάφορες κατασκευές, παρατηρήσαμε σχετικές εικόνες και διαβάσαμε παραμύθια και ιστορίες.

Φυσικά, Ο Άγιος Βασίλης δεν έλειπε, αφού χάρισε χαμόγελα στους μικρούς μας φίλους μοιράζοντας δώρα και λαχταριστές λιχουδιές. Αυτό που μας έμεινε από την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση είναι ότι το μοναδικό τους εργαλείο, πέρα από την προσωπική τους στράτευση στο έργο τους, είμαστε εμείς.

Οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας που αντιλαμβάνονται ότι κάθε κοινωνία δεν είναι απλά ένα άθροισμα από μονάδες.  Ας ενισχύουμε τη Φλόγα ο καθένας με τον τρόπο του έτσι ώστε κάθε παιδί να νιώθει αγάπη και ας σταθούμε έμπρακτα στο πλευρό όσων μας έχουν ανάγκη επειδή η εσωτερική μας ανάγκη για προσφορά πρέπει να βρίσκεται σε εγρήγορση συνεχώς. 

Αυτό που κάνει σπουδαία  μια  κοινωνία είναι η κατανόηση ότι οι μονάδες αλληλοεπιδρούν, διαμορφώνουν σχέσεις, ενδιαφέρονται για τους γύρω τους και δημιουργούν ευκαιρίες για όλους. Με άλλα λόγια μια αγκαλιά αγάπης χωρίς προϋποθέσεις και προαπαιτούμενα. Καλή και αλληλέγγυα χρονιά σε όλους.

Στιγμιότυπα από την δράση εδώ.