Διανομή τροφίμων στη δομή Αστέγων του Ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων

Ομάδα εθελοντών του Humanity Greece πραγματοποίησε διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στη δομή Αστέγων του Ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων στον Πειραιά. Οι εθελοντές μας απέδειξαν άλλη μια φορά την ενεργή δράση τους και την αφοσίωση τους στους συνανθρώπους μας τηρώντας αυστηρά το πρωτόκολλο των οδηγιών του Ε.Ο.Δ.Υ. και εφαρμόζοντας όλα τα μέτρα πρόληψης ενάντια στον Covid-19.

Η Δομή Αλληλεγγύης, η οποία μεταφέρθηκε από τον Πύργο του Πειραιά σε χώρο στα Καμίνια, στεγάζεται σε ένα εξαώροφο κτίριο 2.500 τ.μ., το οποίο διαμορφώθηκε σύμφωνα με τις σύγχρονες προδιαγραφές για την παροχή υπηρεσιών στους άστεγους.

Πρόκειται για μια δομή που προσφέρει μία «ζεστή αγκαλιά» σε όλους όσοι έχουν ανάγκη, αποτελείται από δύο εστιατόρια 400 θέσεων, επαγγελματική κουζίνα που παρασκευάζει 2.000 μερίδες φαγητού ημερησίως, δύο κοινωνικά ιατρεία, κοινωνικό φαρμακείο, κοινωνικό παντοπωλείο και δύο ξενώνες – υπνωτήρια αστέγων με 130 κλίνες.

Λειτουργεί ως Ανοιχτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων και εντός αυτού πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα για κοινωνική επανένταξη. Ταυτόχρονα, η δομή διαθέτει Πολιτιστικό Κέντρο για μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, ημερίδες, θέατρο, εικαστικά και άλλα πολιτιστικά δρώμενα.

Για την ομάδα μας, η αλληλεγγύη και η πρόνοια για όσους έχουν ανάγκη παραμένει προτεραιότητα, καταβάλλοντας καθημερινή προσπάθεια για ένα ίσο βιοτικό επίπεδο προς όλους.

Ευχαριστούμε θερμά το Emfasis Foundation και τους εθελοντές του για τη μεταφορά των ειδών του Humanity Greece προς τη δομή.

Στιγμιότυπα από την δράση εδώ.

ΣΤΗΡΙΞΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ