Δωρεά σε αντλίες και μάνικες για τους εθελοντές Πυροσβέστες που έδωσαν μάχη με τη φωτιά στη Ν. Ρόδο από το Humanity Greece και τον Σύλλογο Απανταχού Δωδεκανησίων Νέων

Οι πυρκαγιές που ξεκίνησαν να πλήττουν τη χώρα μας ανεξέλεγκτα σε πολλά μέτωπα και με απανωτές αναζωπυρώσεις, είχαν ως αποτέλεσμα πολλοί κάτοικοι να χρειαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια, τις περιουσίες τους, τις ζωές τους. Την ίδια στιγμή που μαίνονταν οι φωτιές, αρκετοί συμπολίτες μας ανέλαβαν την πρωτοβουλία να γίνουν μέρος της αλυσίδας του Humanity Greece ώστε, κατόπιν οργάνωσης, να συλλεχθούν είδη έκτακτης ανάγκης για την άμεση στήριξη της Ρόδου.

Οι εθελοντές του Humanity Greece μαζί με τον Σύλλογο Απανταχού Δωδεκανησίων Νέων προχώρησαν σε άμεση δωρεά με 2 αντλίες και 10 μάνικες, αντιστοίχως, οι οποίες διετέθησαν προς ενίσχυση των οχημάτων των εθελοντών που έδωσαν σκληρή μάχη με τις φλόγες μαζί με τους πυροσβέστες στη Ν. Ρόδο.

Ο εξοπλισμός έκτακτου συστήματος πυρόσβεσης μοιράστηκε στους εθελοντές του Πολιτιστικού Συλλόγου Απολακκιάς ο οποίος διέθεσε τα αγροτικά οχήματα των εθελοντών του καθώς παραχωρήθηκε και στο χωριό Απόλλωνα, σημεία που κυριολεκτικά έδωσαν μάχη για δέκα συνεχόμενες ημέρες.

Οι εξειδικευμένοι εθελοντές του Humanity Greece βρέθηκαν στη Ρόδο και ανεφοδίασαν τόσο με είδη έκτακτης ανάγκης όσο και ιατροφαρμακευτικά είδη τους πυροσβέστες, τους εθελοντές πυροσβέστες, τους πολίτες καθώς και τα Κέντρα Υγείας των περιοχών, ενισχύοντάς τα με τα απαραίτητα είδη για να εξυπηρετήσουν τους πολίτες που φτάνουν συνεχώς για τις πρώτες βοήθειες. Ο εξοπλισμός αυτός, αν και ελπίζουμε να είναι αχρείαστος, ευχόμαστε να συνδράμει στο έργο των εθελοντών δασοπυροσβεστών της Ρόδου, η παρουσία των οποίων φαίνεται πως καθίσταται πλέον απαραίτητη για τη διαφύλαξη του φυσικού μας πλούτου.

ΣΤΗΡΙΞΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ