Καύσωνας: Εθελοντές υπερήρωες πάντα στην πρώτη γραμμή

Συνθήκες καύσωνα επικρατούν στην χώρα από την Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023 έως και τις αρχές της επόμενης εβδομάδας με τους εθελοντές του Humanity Greece να βρίσκονται επι ποδός για την άμεση στήριξη των ανθρώπων σε αστεγία. Πιο συγκεκριμένα, ομάδες εθελοντών προσφέρουν όλα τα είδη έκτακτης ανάγκης και ενημερώνουν τους ανθρώπους ώστε να μεταβούν σε κλιματιζόμενες αίθουσες του Δήμου.

Στις περιοχές όπου προβλέπεται η επικράτηση υψηλών θερμοκρασιών με το θερμόμετρο να ξεπερνά τους 41 βαθμούς, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εφιστά την προσοχή στα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα υγείας, όπως θερμική εξάντληση και θερμοπληξία, που μπορεί να προκληθούν εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν.

Το Εθελοντικό Συντονιστικό Κέντρο ενεργοποιεί το τηλεφωνικό κέντρο 210 5226379από την Τετάρτη 12/07 έως την Τετάρτη 19/07, καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας, για παροχή καθοδήγησης και στήριξης, ενώ όλοι οι εθελοντές του Humanity Greece βρίσκονται στην 1η γραμμή στηρίζοντας τους ευάλωτους συνανθρώπους με την υποστήριξη της ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΉΣ.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210 5226379

Εθελοντικό Συντονιστικό Κέντρο: Μυλλέρου 76, Μεταξουργείο

ΣΤΗΡΙΞΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ