Καμπάνια Πρόληψης & Ενημέρωσης για την ψηλάφηση στήθους – Ladies Check Yourselves

Tο Humanity Greece και οι ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ, στα πλαίσια του μήνα πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού, δημιούργησαν την καμπάνια «Ladies, Check Yourselves!” με στόχο την ενημέρωση, την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση  του καρκίνου του μαστού για νεαρές γυναίκες.

Στόχος της καμπάνιας είναι να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τις νέες κοπέλες και γυναίκες να εντάξουν την ψηλάφηση στον ιατρικό τους έλεγχο από μικρή ηλικία δημιουργώντας για πρώτη φορά μια καμπάνια, η οποία θα προβάλει την πραγματική διαδικασία της ψηλάφησης. 

Από τα γυρίσματα της καμπάνιας Ladies check yourselves | ΡΕΑ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική

Παράλληλα, στην καμπάνια των δύο οργανισμών συμμετείχαν 8 γυναίκες από διάφορους κλάδους και τις ευχαριστούμε θερμά για αυτό. Oι Βασιλική Ρούσσου, Ευγενία Σαμαρά, Ειρήνη Μπουντούκη, Κατερίνα Πεφτίτση, Κέλλυ Λουφάκη, Μαρία Αντωνά, Μαριάννα Παινέση, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, έκαναν το δικό τους προληπτικό έλεγχο και ενημερώθηκαν από τους εξειδικευμένους γιατρούς της ΡΕΑ Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής, αφού έδωσαν το δικό τους μήνυμα σχετικά με την πρόληψη και τον καρκίνο του μαστού.

Η online καμπάνια θα ξεκινήσει να προβάλλεται στις 20 Οκτωβρίου, παρουσιάζοντας τα μίνι teasers των 8 γυναικών που συμμετείχαν στην καμπάνια και θα ολοκληρωθεί τέλη Οκτωβρίου με τη δημοσίευση του ολοκληρωμένου video με τη διαδικασία της αυτοψηλάφησης και της κλινικής εξέτασης.

Η συχνότητα εμφάνισης καρκίνου του μαστού παρουσιάζει ραγδαία αύξηση και είναι ο πιο συχνός καρκίνος για τις γυναίκες, ενώ αποτελεί τη δεύτερη αιτία θανάτου από καρκίνο στις δυτικές κοινωνίες, αφού μια στις οκτώ γυναίκες θα νοσήσει κάποια στιγμή στη ζωή της. Σκοπός μας είναι, όλες οι γυναίκες σε νεαρή ηλικία να μάθουν εγκαίρως για τη διαδικασία της πρόληψης, έτσι ώστε να γίνεται έγκαιρη διάγνωση που θα οδηγήσει στην μείωση και πιθανώς στην εξάλειψη του αριθμού θανάτων από καρκίνο του μαστού στην Ελλάδα.

Σχετικά με τους οργανισμούς:

Το Humanity Greece ξεκίνησε ως ένα οργανωμένο εγχείρημα με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τα κοινωνικά ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία τον Αύγουστο του 2021. Απαρτιζόμενο από άτομα ενεργά στους φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών, αποτελεί πλέον έναν από τους βασικούς φορείς στήριξης κοινοτήτων.

Με τη διάχυση των δράσεων αλλά και την αδιάκοπη στήριξη των εθελοντών, το Humanity Greece διαθέτει μια μεγάλη αλυσίδα νέων, κυρίως, ατόμων πρόθυμα να ενισχύσουν και να ανταποκριθούν σε κάθε έκτακτη ανάγκη

Οι Υπέροχες Γυναίκες ιδρύθηκαν το 2019 σαν την πρώτη ηλεκτρονική πλατφόρμα διάδρασης γυναικών στην Ελλάδα και σήμερα είναι μία αστική μη κερδοσκοπική επιχείρηση, στόχος της οποίας είναι η ενδυνάμωση των γυναικών και η δημιουργία δράσεων που έχουν θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία.

Μέσα σε δύο χρόνια και μέσα από τις online και offline δράσεις, καθώς και τις συνεργασίες με άλλους φορείς, η κοινότητα των Υπέροχων Γυναικών αριθμεί περισσότερες από 120.000 χιλιάδες γυναίκες ως μέλη.

Συντελεστές:

Yperoxes Gynaikes x Humanity Greece presents: “Ladies, check yourselves”

Production: Yperoxes x Humanity 

Director | Editor: Λευτέρης Πιπεράκης

Executive Producer: Eva Kanad

Associate Producers: Advertrise Agency, Νίκος Σάββας, Γιώργος Ανδρίτσος

Backstage Videographer: Νίκος Καρατσώλης

Graphics | Illustrations: Ελευθερία Μακρόγλου

Supporter: Colors Hotel, Sky Express 

Costume Designer: Musa Collection

Make Up Artists: Αλεξάνδρα Κώνσταντινιδου, Στεφανία Κουτσίκου

Hair Stylist: Αλέξανδρος Κοσμάκος

Food Products: Σταμάτης Αλετράς 

Συμμετείχαν: 

Βασιλική Ρούσσου, Ευγενία Σαμαρά, Ειρήνη Μπουντούκη, Κατερίνα Πεφτίτση,

Κέλλυ Λουφάκη, Μαρία Αντωνά, Μαριάννα Παινέση, Πηνελόπη Αναστασοπούλου

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους γιατρούς και τα στελέχη της ΡΕΑ Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική.

Τους εξειδικευμένους γιατρούς που συμμετείχαν:

  • Δημητρακάκης Κωνσταντίνος, Αν. Καθηγητής Γυναικολογίας ΕΚΠΑ, Χειρουργός Μαστού, Συνεργάτης Κλινικής ΡΕΑ,
  • Τσιγγινού Αλεξάνδρα, Γυναικολόγος – Χειρουργός Μαστού, Συνεργάτης Κλινικής ΡΕΑ,
  • Σταφυλά Βάνια, MD, PhD, FEBS, Χειρουργός Μαστού, Μέλος Δ.Σ. Ε.ΜΕ.Ι.Σ., Συνεργάτης Κλινικής ΡΕΑ

ΣΤΗΡΙΞΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ