Μία στις 5 οικογένειες είναι Μονογονεϊκή – To Humanity Greece ενώνεται με τον Σύλλογο Μονογονεϊκής Οικογένειας & Γυναίκας

Το Humanity Greece ανακοινώνει την στήριξη του προς τις μονογονεϊκές οικογένειες της Ελλάδας. Αποτελεί γεγονός ότι το Humanity Greece ανταποκρίνεται  καθημερινά δίπλα στις οικογένειες, στα παιδιά, στις κοινωνικά ευπαθή ομάδες όλης της χώρας. Οι εθελοντές του ανταποκρίνονται άμεσα στα αιτήματα των ωφελούμενων και δημιουργούν ένα ολιστικό πλαίσιο στήριξης. Πρόσφατο σοβαρό περιστατικό ήταν και η μητέρα που παρέδωσε το παιδί της στο Ορφανοτροφείο λόγω σοβαρών οικονομικών προβλημάτων.

Δηλώνουμε την αμέριστη στήριξη σε όλες τις Μονογονεϊκές Οικογένειες στην Ελλάδα, ένα ποσοστό πληθυσμού πιο ψηλό από όσο είναι γνωστό.

Μία στις 5 οικογένειες είναι Μονογονεϊκή.

Η σύσταση του Συλλόγου Μονογονεϊκής Οικογένειας και Γυναίκας πραγματοποιήθηκε για την επίλυση σοβαρών προβλημάτων που ταλανίζουν χιλιάδες συμπολίτες μας και έχουν άμεση επίπτωση στην προσωπική και κοινωνική ανάπτυξη των ίδιων των παιδιών. Το έργο του Συλλόγου είναι εξαιρετικό αφού ταυτόχρονα εστιάζει και στις μελέτες που προάγουν τη σημαντικότητα της ουσιαστικής στήριξης των οικογενειών αυτών.

Σε αυτήν την σπουδαία  πρωτοβουλία, το Humanity Greece και οι εθελοντές του στέκονται δίπλα ως  αρωγοί και συμπαραστάτες δημιουργώντας μια νέα συνεργασία που στόχο έχει να ανακουφίσει τις οικογένειες καλύπτοντας ένα μέρος των καθημερινών τους αναγκών.

Με την δική σας βοήθεια μπορούμε να αποστείλουμε περισσότερα πακέτα στήριξης σε οικογένειες που μας έχουν ανάγκη.

Ο Συχνότερος τύπος μονογονεϊκής οικογένειας στην Ελλάδα είναι η οικογένεια που αποτελείται από τη μητέρα και τα βιολογικά παιδιά της. Ο αριθμός των οικογενειών που αποτελούνται από τον πατέρα και τα παιδιά έχει αυξητική τάση τα τελευταία χρόνια, παραμένει όμως σαφώς μικρότερος.

Σήμερα οι μονογονεϊκές οικογένειες αντιπροσωπεύουν το 28,46% των οικογενειών στην Ελλάδα, δηλαδή πάνω από 187.000 Μονογονεϊκές Οικογένειες. Σύμφωνα με τα στοιχεία των Ληξιαρχείων και δικαστηρίων καθώς και από σχετικές έρευνες από το 2013 έως και τον 1ο μήνα του 2020 προκύπτει ότι 1 στις 5 οικογένειες είναι μονογονεϊκή.

Κάθε συμβολή είναι σημαντική για το έργο μας και την αγορά αγαθών για την ενίσχυση του Συντονιστικού Κέντρου:

IBAN: GR9802600460000370201071357 | ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ: HUMANITY GREECE ΑΜΚΕ

ΣΤΗΡΙΞΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ