Οι νέοι αθλητές του ΑΟ Σείριος Ασπροπύργου μίλησαν με το Humanity Greece για την αξία του εθελοντισμού

4 & 5 Ιουνίου 2022 – Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 1η Διημερίδα του ΑΟ Σείριος «Οι Αξίες του Αθλητισμού στην Κοινωνία μας». Τόσο οι αθλητές του συλλόγου μας όσο και οι γονείς και λοιποί θεατές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ομιλίες γεμάτες έμπνευση, να συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες με πάθος, να γνωρίσουν νέα δημιουργικά μονοπάτια και ιδεώδη. Ήταν μία εκδήλωση διαφορετική από όσες είχαν πραγματοποιηθεί έως τότε, στον Ασπρόπυργο.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της Κυβέρνησης και της Περιφέρειας Αττικής. Ο κος Γεώργιος Κώτσηρας, Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Βουλευτής Β’ Δυτικής Αττικής & Διδάκτωρ Νομικής, άνοιξε την εκδήλωση τονίζοντας ότι δύο εκ των αξιών του αθλητισμού είναι η δικαιοσύνη και ο αλληλοσεβασμός, ενώ ο κος Χρήστος Θεοδωρόπουλος, Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής & Δικηγόρος, μίλησε για την αξία του σωματειακού αθλητισμού και τη σημασία τα γήπεδα να είναι γεμάτα με παιδιά και εμπνευσμένους προπονητές.

Ο Χρυσός & Αργυρός Ολυμπιονίκης ενόργανης γυμναστικής, επισμηναγός Δημοσθένης Ταμπάκος, η παγκόσμια πρωταθλήτρια ξιφασκίας σε αμαξίδιο & πρέσβειρα #BeActiveHellas Κέλλυ Λουφάκη, ο πρωταθλητής στίβου παραολυμπιακών αγώνων Γιώργος Ανυφαντής και οι υποψήφιες Διδάκτορες του Πανεπιστημίου Αθηνών, Έλενα Κωτσαλά & Ιόλη Πανίδη ενέπνευσαν τους θεατές και τους μικρούς αθλητές.

Οι αξίες της προσπάθειας, της επιμονής και της συμπερίληψης αναδείχθηκαν με τον πιο άμεσο τρόπο. Σε αυτήν την θετική ατμόσφαιρα οι αθλητές «γεύτηκαν» τη χαρά της άθλησης και του παιχνιδιού συμμετέχοντας σε αθλητικά εργαστήρια εξαίρετων ομιλητών (Κέλλυ Λουφάκη – ξιφασκία καθιστών, Γιώργος Ανυφαντής – ασκήσεις στίβου, Έλενα Κωτσαλά – ασκήσεις pilates, Πανίδη Ιόλη – βόλεϊ καθιστών). Η 1η ημέρα ολοκληρώθηκε με φιλικό αγώνα βόλεϊ με τον Ευκλείδη Μεγάρων, έχοντας όλοι στο μυαλό μας ότι ο αθλητισμός είναι ένας!

Η Κέλλυ Λουφάκη με τους μικρούς αθλητές του ΑΟ Σείριος

Τη 2η ημέρα της διημερίδας υποδεχθήκαμε τον διεθνή αθλητή πετοσφαίρισης &  πρόεδρο ΠΑΣΑΠ κ. Παναγιώτη Πελεκούδα, ο οποίος συνομίλησε με τον πρόεδρο μας κ. Ιωσήφ Κουτσουλίνη, παρουσιάζοντας την αξία της εμπλοκής ενός παιδιού στον αθλητισμό. Ακολούθησε μακρά και πολύτιμη συζήτηση με τους αθλητές και τις αθλήτριες του συλλόγου μας, μεταφέροντας με ταπεινότητα και ειλικρίνεια τις εμπειρίες του τονίζοντας την αξία της συμμετοχής, της εσωτερικής γαλήνης και όχι της νίκης.

Στην συνέχεια υποδεχθήκαμε την κα. Γεωργία Παράσχου, ιδρύτρια του Humanity Greece & Πρόεδρο Νεολαίας & Πολιτισμού UNESCO Πειραιώς & Νήσων, η οποία συνομίλησε με την προπονήτρια του συλλόγου Ιόλη Πανίδη και «προσκάλεσε» τους νεαρούς αθλητές και αθλήτριες να γνωρίσουν την αξία του εθελοντισμού και της ανιδιοτέλειας.

Η πολύτιμη συζήτηση μαζί με το Humanity Greece, κατέληξε σε μια κοινή υπόσχεση για μελλοντικές-συνεργατικές πράξεις του ΑΟ Σείριος και του Humanity Greece.

ΣΤΗΡΙΞΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ