Στήριξη στις οικογένειες της ΛΟΑΤΚΙΑ+ Κοινότητας χωρίς διακρίσεις και περιορισμούς

Εδώ και δυο έτη το Humanity Greece έχει δημιουργήσει την μεγαλύτερη αλυσίδα αλληλεγγύης στη χώρα, με οικογένειες οι οποίες βρίσκονται τόσο σε πληγείσες περιοχές ή ζουν στα όρια της φτώχειας. Κάθε Μήνα, η ομάδα εθελοντών επικοινωνεί με τις οικογένειες και καταγράφει εκ νέου τις ανάγκες τους ώστε να αποσταλεί το πακέτο στήριξης στο σπίτι τους το οποίο συμπεριλαμβάνει από τρόφιμα μακράς διάρκειας, είδη προσωπικής υγιεινής, καθαριστικά και βρεφικά είδη.

Στα πλαίσια του συνεχούς ανθρωπιστικού έργου του Humanity Greece, εντάσσονται στο Μητρώο της το «Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών», οι «Οικογένειες Ουράνιο Τόξο» και οι «Rainbow Seniors».

Από τον Δεκέμβριο του 2023, οι τρεις οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών ενώνουν τις δυνάμεις τους για να καλύψουν περισσότερες ανάγκες των μελών τους ως ΛΟΑΤΚΙ+ ανθρώπων που βιώνουν διακρίσεις και αποκλεισμούς εξαιτίας του σεξουαλικού τους προσανατολισμού, της ταυτότητας και της έκφρασης φύλλου.

Η Πρόεδρος των Οικογενειών Ουράνιο Τόξο, Στέλλα Μπελιά, τόνισε πως «Τα μέλη μας σε γενικές γραμμές έχουν εξαρχής καλύψει τις βασικές ανάγκες της οικογένειάς τους και μόνο αν ένα τυχαίο γεγονός διαταράξει την οικονομική ισορροπία της οικογένειάς τους μπορεί να χρειαστεί να στηριχθούν όσο και οι δύο γονείς βρέθηκαν σε κατάσταση ανεργίας κλπ Δεν ισχύει όμως το ίδιο για τα μέλη των άλλων δύο οργανώσεων του ΣΥΔ και των “Rainbow Seniors”. Η συνέργια μας δεν αφορά μόνο το τι μπορεί να δώσει το Humanity Greece σε εμάς και τα μέλη μας, θέλουμε και μπορούμε να την κάνουμε αμφίπλευρη: βρεφικά και παιδικά ρούχα , παιχνίδια, χρηστικά αντικείμενα κ.α. που για άλλους ανθρώπους είναι αναγκαία και για τα μέλη μας δεν είναι πλέον χρήσιμα μέσω της Humanity Greece θα φτάσουν εκεί που τα έχουν ανάγκη στις πληγείσες περιοχές. Ένας ακόμα στόχος αυτής της συνεργασίας είναι να βρεθεί ένας τρόπος οι άνθρωποι που στηρίζονται για την επιβίωσή τους σε πράξεις αλληλεγγύης να μπορούν να βγάζουν μόνοι τους με αξιοπρέπεια όσα χρήματα χρειάζονται και ελπίζουμε σύντομα να μπορούμε να ανακοινώσουμε και μια τέτοια δράση».

Οικογένειες εντάσσονται στο Μητρώο του Humanity Greece ώστε να λαμβάνουν κάθε μήνα στοχευμένη στήριξη

Από την πλευρά της η Πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ), Άννα Απέργη, ανέφερε ότι «Δυστυχώς, ακόμη και σήμερα εν έτει 2024 και παρότι έχουν γίνει βήματα, τα τρανς/φυλοδιαφορετικά άτομα, βιώνουν στο μέγιστο βαθμό, αποκλεισμούς, διακρίσεις και απερίφραστη βία, από κάθε άλλον συνάνθρωπο μας. Αποκλείονται ακόμη και από την πρόσβαση τους σε κοινωνικά αγαθά που για όλους τους άλλους ανθρώπους θεωρούνται αυτονόητα, και κυρίως δεν έχουν καν πρόσβαση στην επιβίωση. H πολυεπίπεδη κρίση που διανύουμε, αλλά και κυρίως ο αποκλεισμός των τρανς συνανθρώπων μας από τον εργασιακό τομέα, τα καθιστά ακόμη πιο ευάλωτα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλύψουν καθημερινές βασικές τους ανάγκες διαβίωσης, όπως η κάλυψη του ενοικίου τους ή των λογαριασμών ΔΕΚΟ, ακόμα και η σίτιση. Η συνεργασία μας με το Humanity Greece, είναι πολύπλευρη, αφενός να στηριχθούν ΛΟΑΤΚΙ+ συνάνθρωποι μας που βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία, αφετέρου να ενδυναμωθούν ακόμη περισσότερο, αλλά και κυρίως να νιώσουν ότι δεν είναι μόνοι. Ότι η αλληλεγγύη που γεννάται μέσα από συνεργασίες όπως αυτή με το Humanity Greece, είναι ζωντανή και δυνατή».

ΣΤΗΡΙΞΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ