Βόλος: Στηρίζουμε τις γυναίκες που μεγαλώνουν μόνες τα παιδιά τους

Η ιστορία της 48χρονης μητέρας που άφησε το παιδί της στο ορφανοτροφείο τους περασμένους μήνες λόγω σοβαρών οικονομικών προβλημάτων, είχε σοκάρει πανελλαδικώς. 
Με αφορμή το καίριο αυτό ζήτημα, το Humanity Greece εξασφάλισε ειδικό ερανικό λογαριασμό, ώστε κάθε πολίτης που το επιθυμεί να συμβάλει στην αποπληρωμή των χρεών της μητέρας, προκειμένου η ίδια να καταφέρει να ορθοποδήσει. Το Humanity Greece, μέσω της δράσης ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, διαμόρφωσε στρατηγικό πλάνο για την άμεση στήριξη της μητέρας. 

Σε συνεργασία με το Δήμου Βόλου, που συνέβαλε στην κάλυψη χρέους της ΕΥΔΑΠ αλλά και ειδικού διακανονισμού που εξασφάλισε το Humanity Greece για τη ΔΕΗ, το ποσό οφειλής μειώθηκε στις 5,007,77€ ενώ το σύνολο των χρεών της μητέρας ξεπερνούσε τα 10.000€.

Ταυτόχρονα, καλύφθηκαν έξοδα νομικού συμβούλου για ένα έτος, υδραυλικού και εργολάβου, αγορά θέρμανσης, κάλυψη υγειονομικών δαπανών ενώ θα παρέχονται δωρεάν συνεδρίες ψυχολογικής υποστήριξης για ένα έτος. 

Στην προσπάθεια μας στάθηκε αρωγός η γνωστή αλυσίδα Μαρμαρίδης – Έπιπλα, η οποία πρόσφερε νέα έπιπλα του σπιτιού για την μητέρα και το παιδί αφού είναι μόνιμος αρωγός του Humanity.

Την Κυριακή 6 Μαρτίου, εθελοντική ομάδα του Humanity Greece μετέβη στο Βόλο για τον καθαρισμό και την διαμόρφωση του σπιτιού το όποιο ήταν μη κατοικήσιμο για πολλούς μήνες.

Στην κάλυψη οικιακών αναγκών, κλινοσκεπασμάτων και λευκών ειδών βρέθηκαν οι εταιρείες NEF NEF και JYSK.

Παραμένουμε δίπλα στον αγώνα της μητέρας για την επιστροφή του παιδιού στο σπίτι και συνεχίζουμε να στηρίζουμε οποι@ πολίτη βρίσκεται σε ανάγκη αφού με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας, ξεκινάει το νέο πρόγραμμα υποστήριξης μονογονεϊκών οικογενειών μέσω του Humanity Greece.

Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο αρκεί να δρούμε συλλογικά. Μέσω του εθελοντισμού μπορούμε να δημιουργήσουμε νέες κοινωνικές συνθήκες.

Δείτε ΕΔΩ το σχετικό βίντεο.