Από κοινού συνάντηση του Humanity Greece – Γ. Γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τις Ουκρανικές Κοινότητες Ελλάδας

Συνάντηση ενημέρωσης μεταξύ του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας, Γιώργου Σταμάτη και της Συντονιστικής Επιτροπής των Ουκρανικών Κοινοτήτων στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων.

Ο Γενικός Γραμματέας κ. Γιώργος Σταμάτης ενημέρωσε τους εκπροσώπους των Ουκρανικών κοινοτήτων για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες της Ελληνικής Πολιτείας στο πλαίσιο της υποστήριξης και της υποδοχής των Ουκρανών προσφύγων που καταφθάνουν στην ελληνική επικράτεια.

Η Συντονιστική Επιτροπή των Ουκρανικών κοινοτήτων στην Ελλάδα κατέθεσε μια σειρά από επίκαιρα ερωτήματα.

Παράλληλα, δήλωσε τη διαθεσιμότητα της για την ενίσχυση των θεσμικών δράσεων και πρωτοβουλιών εν όψει των κρίσιμων προκλήσεων που θα συνοδεύσουν την έλευση των ανθρώπων από την Ουκρανία.

Το Humanity Greece αρωγός στο ανθρωπιστικό έργο των Ουκρανικών Κοινοτήτων στην Ελλάδα.

Ταυτόχρονα, στα πλαίσια της δραστηριότητάς τους, ο οργανισμός Humanity Greece γίνεται αρωγός στην προσπάθεια αντιμετώπισης των καταστροφικών συνεπειών της επικαιρότητας στην Ουκρανία στηρίζοντας δυναμικά το έργο της Ουκρανικής Κοινότητας στην Ελλάδα.

Στη συνάντηση έδωσαν το παρόν από τις Ουκρανικές κοινότητες, “η Γη του Πελαργού”, ο “Σύλλογος Ενίσχυσης και Προβολής της Πολιτιστικής Κληρονομιάς Τρεμπίτα”, η “ΕλληνοΟυκρανική Σκέψη”, η “Ukrainian Women in Greece”, η κοινότητα “Μπορισθένης”, η ιδρύτρια του Humanity Greece Γεωργία Παράσχου.

Όλα τα μέρη συμφώνησαν στη διατήρηση της θεσμικής επαφής, στην συνεχή ενημέρωση και επικοινωνία αναφορικά με τα γεγονότα καθώς επίσης και στην περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας.

Πηγή: Υπουργείο Εργασίας

ΣΤΗΡΙΞΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ