Αυτά τα Χριστούγεννα μαζί με το OPEN «Aνοίγουμε την Aγκαλιά μας στην Tρίτη ηλικία»

H πιο γιορτινή εποχή του χρόνου έφτασε και το OPEN στέκεται για ακόμη μία φορά κοντά  σε ευάλωτους συνανθρώπους μας με πράξεις αλληλεγγύης και ουσιαστικής ενίσχυσης. Αυτή τη χρονιά αγκαλιάζουμε με φροντίδα ανθρώπους ηλικιωμένους και μοναχικούς που έχουν ανάγκη, φέρνοντας θαλπωρή στα νοικοκυριά τους με βασικά είδη, τρόφιμα, γλυκά, δώρα, αλλά και συντροφιά.

Την περίοδο αυτή που όλοι ερχόμαστε πιο κοντά, δυστυχώς φαντάζουν ακόμα πιο απομακρυσμένα και αποκομμένα, σπίτια με ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, άπορους, ξεχασμένους από οικογένειες, ή και ολομόναχους στη ζωή. Παππούδες και γιαγιάδες,  ανήμποροι και ευάλωτοι, βιώνουν ακόμα πιο έντονα τον κοινωνικό αποκλεισμό και την απομόνωση. Εγκαινιάζοντας το πρόγραμμα εταιρικής ευαισθησίας και ευθύνης «Ανοίγουμε Αγκαλιά», το OPEN, μαζί με πολύτιμους συνοδοιπόρους, θα πλαισιώσει με πράξεις ζεστασιάς 500 νοικοκυριά από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» Δήμων της χώρας.

Η προετοιμασία των 500 πακέτων θα γίνει στο Εθελοντικό Συντονιστικό Κέντρο του Humanity Greece από εθελοντές της οργάνωσης, εργαζόμενους και πρόσωπα του OPEN, εργαζόμενους από τις εταιρίες – συνεργάτες  και θα είναι ανοιχτή στο κοινό για όσους θα ήθελαν να συμμετάσχουν.

Έτσι, θα δημιουργήσει 500 πακέτα με διάφορα προϊόντα από Μέλη της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι και για το σπίτι, τα οποία θα διανεμηθούν με επισκέψεις από τα πρόσωπα και τους εργαζομένους του σταθμού στα αντίστοιχα νοικοκυριά.

Στους ανθρώπους αυτούς, που θα επιλεγούν με βάση τα στοιχεία του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» των Δήμων και με τη σύμφωνη γνώμη τους,  θα παραδοθεί  απευθείας στο χώρο τους ένα πλούσιο εορταστικό πακέτο με προϊόντα που φέρουν το Σήμα ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και είδη περιποίησης.

Αρωγοί και πολύτιμοι συμπαραστάτες στην σημαντική αυτή δράση ανθρωπιάς:

  • η πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ με καινοτόμα προϊόντα υψηλής ποιότητας από 17 εταιρίες-μέλη της για το πλούσιο γιορτινό πακέτο
  • η Εθελοντική Οργάνωση Humanity Greece που στηρίζει σταθερά ευπαθείς ομάδες
  • ο συνεταιρισμός Ραδιοταξί ΚΟΣΜΟΣ 18300

Παράλληλα, με τη δέσμευση ότι η ενέργεια «Ανοίγουμε την Αγκαλιά μας στην Τρίτη Ηλικία»  θα συνεχιστεί σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, το OPEN με καμπάνια  σε τηλεόραση και ραδιόφωνο, στοχεύει να ευαισθητοποιήσει το κοινό στις ιδιαίτερες ανάγκες των ηλικιωμένων συνανθρώπων μας, ώστε σταδιακά καθένας από μας να δείξει την αγάπη και τη φροντίδα του στη γενιά που μας μεγάλωσε και τώρα βρίσκεται στο περιθώριο.

ΣΤΗΡΙΞΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ