Γεωργία Παράσχου στο Open: Δεν μπορούν τα βασικά αγαθά να θεωρούνται πολυτέλεια

Η ιδρύτρια του ανθρωπιστικού οργανισμού Ηumanity Greece Γεωργία Παράσχου, μίλησε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του OPEN “Tώρα Μαζί” με την Ευλαμπία Ρέβη και τον Γιώργο Σιαδήμα όπου αναφέρθηκε στις σοβαρές επιπτώσεις που έχουν δημιουργήσει στους πολίτες και κυρίως στις οικογένειες η ακρίβεια και η ενεργειακή κρίση 

Όπως τόνισε η κ. Γεωργία Παράσχου, «Τους τελευταίους 6 μήνες βλέπουμε μια άνοδο στα αιτήματα στήριξης που λαμβάνει το Humanity Greece ξεπερνώντας το 42% ενώ τα περισσότερα αιτήματα προέρχονται από μονογονεϊκές, τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες για παροχή των βασικών αγαθών πρώτης ανάγκης. Τα ποσοστά είναι πολύ χειρότερα από τα αιτήματα που καταγράφονται στους αριθμούς, ενώ κυρίως οι ανάγκες προέρχονται από τις γυναίκες. Υπάρχουν όμως και οικογένειες που ντρέπονται να καταγράψουν το σοβαρό οικονομικό και βιοποριστικό τους πρόβλημα ενώ ακόμη δεν πηγαίνουν στον δήμο που ανήκουν για να λάβουν το πακέτο στήριξης που τους αναλογεί. Το Humanity Greece στηρίζει σταθερά κάθε μήνα πάνω από 246 οικογένειες σε όλη τη χώρα με την αποστολή πακέτων στήριξης με είδη πρώτης ανάγκης».

Παράλληλα, ο κ. Δαμιανός Παλιάκης, πατέρας πολύτεκνης οικογένειας με 7 παιδιά, κατέγραψε τις σημαντικές ανάγκες που προκύπτουν από την ακρίβεια στις πολύτεκνες οικογένειες αλλά και τους λόγους που πλέον οι πολύτεκνες οικογένειες είναι λιγότερες.

Μεταξύ άλλων η Γεωργία Παράσχου τόνισε πως «Δεν είναι καθόλου εύκολο κυρίως, για τη νέα γενιά να δημιουργήσει οικογένεια, πόσο μάλλον πολύτεκνη, αφού προερχόμαστε από μια δεκαετή και πολύπλευρη κρίση που οι επιπτώσεις της ταλανίζουν όλα τα νοικοκυριά και δεν μπορούν τα απλά αγαθά να θεωρούνται πολυτέλεια ούτε να συγκρίνουμε την γενιά του σήμερα με την γενιά των γονιών μας αφού τα δεδομένα έχουν αλλάξει».

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στο πόσο σημαντική είναι η προσφορά αγαθών από τους πολίτες προς το Εθελοντικό Συντονιστικό Κέντρο αφού έχει δημιουργηθεί μια αλυσίδα αλληλεγγύης από τον κόσμο που θέλει να βοηθήσει προς τον κόσμο που έχει άμεση ανάγκη, ενώ εκ μέρους όλης της ομάδας των εθελοντών του Humanity Greece καταγράφηκε πως θα θέλαμε να φτάσουμε σε ένα σημείο ώστε να μην υπάρχουμε αλλά δυστυχώς οι ανάγκες είναι τόσο πολλές που και εμείς πολλές φορές δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε.

ΣΤΗΡΙΞΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ