ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΡΙΣΕΩΝ

Βασικοί πυλώνες

Βασικοί πυλώνες του οργανισμού αποτελούν η άμεση και αποτελεσματική ανταπόκριση σε ανθρωπιστικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές κρίσεις.

Από την έναρξη λειτουργίας του, το Humanity Greece, βρίσκεται στην 1η γραμμή για την άμεση ανακούφιση των πληγέντων τόσο στην Ελλάδα όσο στο εξωτερικό. Με την λειτουργία του 1ου Εθελοντικού Συντονιστικού Κέντρου της χώρας επιτυγχάνεται η άμεση παρέμβαση και παροχή ειδών έκτακτης και πρώτης ανάγκης οπουδήποτε κριθεί απαραίτητο μέσω της συμβολής των πολιτών.

Μέσω της συλλογής, διαλογής και αποστολής των αγαθών διασφαλίζεται η υποστήριξη των ανθρώπων που βρίσκονται σε ευάλωτες βιοτικές συνθήκες ενόψει της αντιμετώπισης των κλιματικών καταστροφών.

"Ανθρωπιστική βοήθεια στην πράξη"

Κακοκαιρία Daniel – Θεσσαλία 2023

Σε κατάσταση πολιορκίας ολόκληρα χωριά στη Θεσσαλία και την Μαγνησία τέθηκαν με την έλευση της Κακοκαιρίας Daniel ενώ 17 συνάνθρωποι μας και εκατοντάδες χιλιάδες ζώα πνίγηκαν. Οι εθελοντές του Humanity Greece από την πρώτη στιγμή ξεκίνησαν την μεγαλύτερη αλυσίδα αλληλεγγύης στη χώρα, ταξιδεύοντας παράλληλα, καθημερινά σε όλα τα χωριά βοηθώντας στον συντονισμό και την οργάνωση τόσο των αγαθών όσο της κατανομής των ειδών στον κόσμο. 

Πυρκαγιές Θερινής Περιόδου 2023

Ρόδος, Έβρος, Κέρκυρα, Μαγνησία, Εύβοια, Αττική, Άνδρος και αναρίθμητες ακόμη περιοχές οι οποίες βρέθηκαν αντιμέτωπες με καταστροφικές πυρκαγιές. Το σοκαριστικό σύνολο των καμμένων εκτάσεων ανέρχεται στα 1.726.260 στρέμματα, αριθμός ρεκόρ για την χώρα μας και ολόκληρη την Ευρώπη την τελευταία δεκαετία. Η στήριξη και η προσφορά του Humanity Greece αποτέλεσε ακρογωνιαίο λίθος σε όλη την προσπάθεια ενίσχυσης των πολλαπλών ενεργών μετώπων. Σε άριστη συνεργασία με την Πυροσβεστική και την Πολιτική Προστασία, οι εξειδικευμένοι εθελοντές του Humanity Greece έφτασαν σε όσα σημεία υπήρχε ανάγκη και προσέφεραν είδη έκτακτης ανάγκης σε όσους πάλευαν ασταμάτητα με τις φλόγες ολόκληρα 24ωρα.

Τουρκία – Συρία 2023

Το Humanity Greece συγκέντρωσε και απέστειλε σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών, 10 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας με την συμβολή των πολιτών, των εταιρειών και άλλων οργανισμών από όλη την Ελλάδα για τους συνανθρώπους μας που επλήγησαν από τον φονικό σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου 2023 σε Συρία και Τουρκία. Η ανταπόκριση στο κάλεσμα που απηύθυνε το Humanity Greece ήταν για ακόμη μια φορά συγκινητική.

Πυρκαγιές Θερινής Περιόδου 2022

Οι σημαντικότερες πυρκαγιές ήταν εκείνες του δάσους της Δαδιάς, στην οποία κάηκε μέρος του ενός από τους δύο πυρήνες του Εθνικού Πάρκου και της Πεντέλης Αττικής, η οποία ήταν και η δυσκολότερη στην κατάσβεση. Παράλληλα, κατά τον Ιούλιο του 2022 πυρκαγιές στην Αχαΐα, στη Ζάκυνθο, στο Άγιο Όρος, στο Σχηματάρι, στην Ηλεία, στον Άραξο και στο Κρανίδι ήταν σε προτεραιότητα στήριξης από τους εθελοντές μας. Το σύνολο των καμένων εκτάσεων για το 2022, ανήλθε σε περίπου 223.000 στρέμματα. Η συμβολή του Humanity Greece ήταν για ακόμη μια φορά καθοριστική αφού σε συνεχή επαφή με κλιμάκια της Πυροσβεστικής αλλά και των εθελοντικών εξειδικευμένων ομάδων, αποστέλλονταν στα σημεία είδη έκτακτης ανάγκης.

Ουκρανία 2022

Πάνω από 25.000 Έλληνες πολίτες συνέδραμαν στις διεργασίες της συλλογής ειδών έκτακτης ανάγκης στο Εθελοντικό Συντονιστικό Κέντρο του Humanity Greece και έπειτα αποστολής μέσα σε λίγες ώρες, γεγονός που απέδειξε για άλλη μια φορά την κοινωνική ενσυναίσθηση και την ανάγκη για ουσιαστική προσφορά. Στις 15 Μαρτίου 2022, ομάδα εθελοντών συγκεντρώθηκε προκειμένου να αναχωρήσει για τα σύνορα Ρουμανίας-Ουκρανίας με σκοπό την βοήθεια προς τους Ουκρανούς πολίτες ενόψει του βάναυσου πολέμου από την Ρωσία κατά της Ουκρανίας.

Συγκεντρώθηκαν 70 τόνοι σε τρόφιμα και φαρμακευτικό υλικό. Μερικά μεταφέρθηκαν στην Ουκρανία, στους καταυλισμούς που ζουν πρόσφυγες που περιμένουν να περάσουν τα σύνορα και τα υπόλοιπα χρησιμοποιήθηκαν για τις ανάγκες που έπρεπε να καλυφθούν στο Σιρέτ, ενώ τρόφιμα προσφέρθηκαν σε συλλογικότητες και δομές για πρόσφυγες καθώς και σε ορφανοτροφεία της Ρουμανίας.

Αρκαλοχώρι, Κρήτη 2021

Οι καταστροφές από τον ξαφνικό σεισμό στην ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου, είχαν σαν συνέπεια ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του και αρκετοί να τραυματιστούν τον Σεπτέμβριο του 2021 ενώ καταστράφηκαν χιλιάδες σπίτια και επιχειρήσεις.

Το Humanity Greece μέσα από το Εθελοντικό Συντονιστικό Κέντρο της χώρας, από την πρώτη στιγμή βρέθηκε δίπλα στους ανθρώπους του Αρκαλοχωρίου, του Γαλατά, της Βόνης, της Χουμέρης και του Δήμου Αστερουσίων. Οι εθελοντές του Humanity Greece αποστέλλουν με την βοήθεια όλου του κόσμου, πακέτα στήριξης με τρόφιμα και είδη ανάγκης για τις οικογένειες που έχασαν τα σπίτια τους και ζουν στους οικίσκους.

Πυρκαγιές Β. Εύβοια | Ηλεία | Αττική 2021

Αλυσίδα αγάπης για τους πληγέντες των πυρκαγιών σε Β. Εύβοια – Ηλεία – Αττική ξεκίνησε στο κέντρο της Αθήνας, αφού νέοι άνθρωποι προσέφεραν απλόχερα τη βοήθεια τους με οποιοδήποτε τρόπο για τους πυρόπληκτους σε όλη την Ελλάδα. Συγκινητική προσέλευση νέων ανθρώπων στην οδό Αριστοφάνους 12, στου Ψυρρή, με πρωτοβουλία της εθελοντικής ομάδας Humanity Greece όπου τότε ξεκίνησε και η πρωτοβουλία της εθελοντικής ομάδας μας.

Όδος Αριστοφάνους 12, Ψυρρή: Σε αυτή την τοποθεσία, στην καρδιά της Αθήνας, όλες τις ημέρες του Αυγούστου 2021, το κύμα αλληλεγγύης, αλληλοβοήθειας και προσφοράς συγκίνησε όλη την Ελλάδα. Με πρωτοβουλία της εθελοντικής ομάδας «Humanity Greece» συλλέγονται είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα και φάρμακα για τους πυρόπληκτους της βόρειας Εύβοιας, της βορειοανατολικής Αττικής και της Ηλείας.

ΣΤΗΡΙΞΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ