ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Το Humanity Greece είναι μια δυναμική ανθρωπιστική εθελοντική οργάνωση που δίνει φωνή σε εκείνους που δε μπορούν να ακουστούν, διαμορφώνοντας ένα νέο σκηνικό αλληλεγγύης στην Ελλάδα

ΊΔΡΥΣΗ

Ξεκίνησε ως ένα οργανωμένο εθελοντικό εγχείρημα τον Αύγουστο του 2021 σε ένα μικρό στενό στου Ψυρρή, από την 25χρονη τότε, ακτιβίστρια Γεωργία Παράσχου, με στόχο την άμεση στήριξη των πληγέντων από τις καταστροφικές φωτιές που έπληξαν την Ελλάδα. Για πάνω από ένα μήνα, στην οδό Αριστοφάνους 12, δημιουργήθηκε η μεγαλύτερη αλυσίδα αλληλεγγύης για την στήριξη των συνανθρώπων μας σε όλα τα πύρινα μέτωπα

Το Humanity Greece είναι μία Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με έδρα την Αθήνα. Έχει δημιουργήσει το 1ο Εθελοντικό Συντονιστικό Κέντρο της χώρας στο Μεταξουργείο, επιδιώκοντας έτσι, την άμεση παρέμβαση των εθελοντών σε κάθε έκτακτη ανάγκη που προκύπτει αλλά και την ολιστική στήριξη των πληγέντων από τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης.

Στόχος των εθελοντών είναι η διεύρυνση και ανάπτυξη των αξιών του εθελοντισμού με τη συμμετοχή ολόκληρης της Κοινωνίας για τον άμεσο εντοπισμό και την έγκαιρη αντιμετώπιση των προβλημάτων της.

Οι εθελοντές του Humanity Greece, καθημερινά πασχίζουν για να συγκεντρώσουν όλα τα απαραίτητα είδη και αγαθά πρώτης ανάγκης, ώστε να παρέχουν ζωτικές υπηρεσίες, βασιζόμενοι στην απλόχερη στήριξη και καλοσύνη των πολιτών για βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης πλήθος οικογενειών, παρέχοντας ουσιαστική βοήθεια σε όλες τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδας της χώρας.

Από το 2023 και μετά, σε μηνιαία βάση στηρίζονται πάνω από 1.400 οικογένειες Πανελλαδικά μέσω της παροχής πακέτου στήριξης, ενώ εξειδικευμένοι εθελοντές του Humanity βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή παρέχοντας όλα τα απαραίτητα είδη τόσο στα Σώματα Ασφαλείας που επιχειρούν στα πεδία όσο στους πολίτες.

Το Όραμα μας, είναι η εξάλειψη της φτώχειας, η αντιμετώπιση της επισιτιστικής κρίσης και η ολιστική ανακούφιση των οικογενειών που πασχίζουν να τα φέρουν εις πέρας.

Συμπληρώνει, αλλά δεν υποκαθιστά τη δράση της Πολιτείας ενώ δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους που επιθυμούν να συνδράμουν εθελοντικά, να αποκτήσουν ενεργή συμμετοχή μέσα από την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο, νέες γνώσεις, εμπειρίες και δεξιότητες.

Ας γίνουμε μαζί ο κόσμος που αλλάζει!

 

0 +
Volunteers
0 +
Visited Areas
0 +
Deliveries
0 +
Hours of Help

«To Humanity Greece στοχεύει σε οποιαδήποτε ευάλωτη ή υψηλού κινδύνου κοινωνική ομάδα που βρίσκεται σε άμεση ανάγκη»

ΣΤΗΡΙΞΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ