ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΑΣ

Το Humanity Greece είναι μια δυναμική ανθρωπιστική εθελοντική οργάνωση που δίνει φωνή σε εκείνους που δε μπορούν να ακουστούν, διαμορφώνοντας ένα νέο σκηνικό αλληλεγγύης στην Ελλάδα. Η αποστολή μας είναι να  αναπτυχθεί ένα υγιές πρότυπο Εθελοντικού Κινήματος αλληλεγγύης και συνεργασίας ανάμεσα σε ανθρώπους όλων των ηλικιών που έχουν ως κοινό στόχο να προσφέρουν στην Κοινωνία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ_Φωτογραφία.2
ΣΧΕΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ_Φωτογραφία.3_2

ΊΔΡΥΣΗ

Ξεκίνησε ως ένα οργανωμένο εθελοντικό εγχείρημα τον Αύγουστο του 2021 σε ένα μικρό στενό στου Ψυρρή, από την 25χρονη τότε, ακτιβίστρια Γεωργία Παράσχου, με στόχο την άμεση στήριξη των πληγέντων από τις καταστροφικές φωτιές που έπληξαν την Ελλάδα. Για πάνω από ένα μήνα, στην οδό Αριστοφάνους 12, δημιουργήθηκε η μεγαλύτερη αλυσίδα αλληλεγγύης για την στήριξη των συνανθρώπων μας σε όλα τα πύρινα μέτωπα.

Το Humanity Greece είναι μία Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με έδρα την Αθήνα. Έχει δημιουργήσει το 1ο Εθελοντικό Συντονιστικό Κέντρο της χώρας στο Μεταξουργείο, επιδιώκοντας έτσι, την άμεση παρέμβαση των εθελοντών σε κάθε έκτακτη ανάγκη που προκύπτει αλλά και την ολιστική στήριξη των πληγέντων από τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης.

Ο ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ
Στόχος των εθελοντών είναι η διεύρυνση και ανάπτυξη των αξιών του εθελοντισμού με τη συμμετοχή ολόκληρης της Κοινωνίας για τον άμεσο εντοπισμό και την έγκαιρη αντιμετώπιση των προβλημάτων της.
ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ
Οι εθελοντές του Humanity Greece, καθημερινά πασχίζουν για να συγκεντρώσουν όλα τα απαραίτητα είδη και αγαθά πρώτης ανάγκης, ώστε να παρέχουν ζωτικές υπηρεσίες, βασιζόμενοι στην απλόχερη στήριξη και καλοσύνη των πολιτών για βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης πλήθος οικογενειών, παρέχοντας ουσιαστική βοήθεια σε όλες τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες της χώρας.
ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ
Από το 2023 και μετά, σε μηνιαία βάση στηρίζονται πάνω από 1.400 οικογένειες Πανελλαδικά μέσω της παροχής πακέτου στήριξης, ενώ εξειδικευμένοι εθελοντές του Humanity βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή παρέχοντας όλα τα απαραίτητα είδη τόσο στα Σώματα Ασφαλείας που επιχειρούν στα πεδία όσο στους πολίτες.
ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ
Το Όραμα μας, είναι η εξάλειψη της φτώχειας, η αντιμετώπιση της επισιτιστικής κρίσης και η ολιστική ανακούφιση των οικογενειών που πασχίζουν να τα φέρουν εις πέρας.
Ο ΑΝΤΙΚΤΥΠΟΣ ΜΑΣ

Από το 2021, έως και σήμερα έχουν εγγραφεί στο Μητρώο Εθελοντών 810 άτομα με ενεργή συμμετοχή. Συνολικά, έχουμε επέμβει σε 27 πληγείσες περιοχές μέσω της εθελοντικής προσφοράς του κόσμου. Έχουμε συνδράμει σε πάνω από 157 δασικές πυρκαγιές μέσα στα πεδία καλύπτοντας βασικές ανάγκες στους πυροσβέστες και πολίτες. Πάνω από 25.000 πολίτες έχουν βοηθηθεί μέσα από τα προγράμματα στήριξης ευάλωτου πληθυσμού ενώ 12.000 οικογένειες έχουν λάβει πακέτο στήριξης.

Συμπληρώνει, αλλά δεν υποκαθιστά τη δράση της Πολιτείας ενώ δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους που επιθυμούν να συνδράμουν εθελοντικά, να αποκτήσουν ενεργή συμμετοχή μέσα από την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο, νέες γνώσεις, εμπειρίες και δεξιότητες.

Ας γίνουμε μαζί ο κόσμος που αλλάζει!

ΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΜΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

ΦΩΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ
ΑΝΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΑ
ΠΕΤΡΟΣ ΣΟΥΚΕΡΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΖΗΣΟΠΟΥΛΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΑ
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΙΓΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΑ
ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΜΕΣΙΝΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΑΠΛΑΝΗ ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΑ
ΣΕΡΓΙΟΣ ΚΟΜΠΙΡΛΕΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΠΑΤΡΕΧΑ ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΑ
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΜΠΙΡΛΕΑ ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΑ
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΜΠΙΡΛΕΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ
0 +
Volunteers
0 +
Visited Areas
0 +
Deliveries
0 +
Hours of Help

ΣΤΗΡΙΞΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ