ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ

Με βασική μας αρχή την ουσιαστική στήριξη της Τρίτης Ηλικίας, το Humanity Greece  ξεκινάει το Πρόγραμμα «Κανένας Μόνος» για την καταπολέμηση της μοναξιάς και της κοινωνικής απομόνωσης των ανθρώπων, που ανήκουν στις συγκεκριμένες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η μοναξιά και η κοινωνική απομόνωση αναδεικνύονται ολοένα και περισσότερο ως ζητήματα που αποτελούν προτεραιότητα για τη δημόσια υγεία σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, και ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους. Με πολλές έρευνες μάλιστα να καταδεικνύουν πως η μοναξιά και η κοινωνική απομόνωση έχουν σοβαρό αντίκτυπο στη σωματική και ψυχική υγεία, την ποιότητα ζωής και τη μακροζωία, η αποστολή του Προγράμματος, είναι να βοηθά τους ανθρώπους που ζουν μόνοι και στα όρια της φτώχειας ώστε να έχουν μια καλύτερη καθημερινότητα.

Μέσα από τέσσερις ειδικά σχεδιασμένες παρεμβάσεις, άτομα Τρίτης Ηλικίας, που ζουν είτε μόνα τους, είτε σε Μονάδες Φροντίδας, θα έχουν τη δυνατότητα διασύνδεσης και αλληλεπίδρασης με τον κοινωνικό ιστό, αλλά και επαφής με νεότερες γενιές μέσα από το δίκτυο εθελοντών του Humanity Greece.

Ηλικιωμένοι που ζουν σε Μονάδες Φροντίδας θα δίνουν «Ραντεβού με τους ανθρώπους» και εθελοντές του Humanity Greece, δημιουργώντας ένα δίκτυο συντροφιάς και ψυχαγωγίας με δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης, όπως παιχνίδια, ανάγνωση βιβλίων και προβολές ταινιών.

Η παρέμβαση «Ραντεβού με τη ζωή», θα περιέχει δραστηριότητες κοινωνικοποίησης που δρουν θετικά στην πνευματική και σωματική ευεξία τους, όπως η διοργάνωση εκδρομών και επισκέψεων σε μουσεία. Μέσα από τη συμμετοχή τους στην Κοινωνική Κουζίνα του Humanity Greece, οι ηλικιωμένοι θα αποκτούν πολλαπλά οφέλη για την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής τους, δίνοντας «Ραντεβού με τη γεύση». Τέλος, το πρόγραμμα περιλαμβάνει και τη μηνιαία αποστολή εξατομικευμένων πακέτων στήριξης με βασικά αγαθά σε δομές και σε ευάλωτους κοινωνικά και οικονομικά ηλικιωμένους ανθρώπους, σε όλη την Ελλάδα.

Η τετράμηνη δράση στήριξης  για το διάστημα Μάρτιος – Ιούνιος 2024, υποστηρίζεται μέσω της δωρεάς της Novartis Hellas, η οποία διασφαλίζει την αγορά βασικών ειδών πρώτης ανάγκης για ανθρώπους τρίτης ηλικίας καθώς και την στήριξη Μονάδων Φροντίδας σε όλη την χώρα όπουν ζουν εκεί πολίτες τρίτης ηλικίας.

ΣΤΗΡΙΞΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ